Sanayicilere ‘yatırım’ çağrısı

Edirne Valisi Gökhan Sözer, 'Edirne Organize Sanayi Bölgesi'ni, canlandırmak ve daha fazla yatırımcıyı burada üretime ikna etmek için çaba sarf ediyoruz' dedi.

Bölgede Gündem 14.01.2012 01:33:00 0
Sanayicilere ‘yatırım’ çağrısı
Edirne Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (Osb) yatırımcıları ziyaret eden Edirne Valisi Gökhan Sözer, yatırımcıların faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
 
FABRİKA SAYISI 20’YE ÇIKACAK
Edirne'nin, tarım ve hizmet sektörüyle ekonomiye önemli katkı sağlayan bir il olduğunu ancak sanayileşmesini tamamlayamadığını anımsatan ve yatırımcıları Edirne’ye davet ettiklerini söyleyen Vali Sözer “Edirne, bugüne kadar sanayileşmesini tamamlayamamıştır. Kentle, insanla ve çevreyle barışık bir sanayileşmenin Edirne'de de gerçekleşmesini istiyoruz. Edirne Organize Sanayi Bölgesi'ni, canlandırmak ve daha fazla yatırımcıyı burada üretime ikna etmek için çaba sarf ediyoruz. Buradaki sanayicilerin sorunlarıyla ilgileniyoruz. Sanayiciye, yatırımcıya destek ve moral vermek için buradayız. Sanayi bölgesi bugün itibariyle 6 fabrika üretime devam ediyor. Bu fabrikalarda yaklaşık 300 kişi istihdam ediliyor. Ancak şu anda 14 fabrikanın da inşaatı devam ediyor. 3 tanesi önümüzdeki 1 ay içerisinde faaliyete geçecek. Bir yıl içinde de üretime geçecek olanlarla birlikte buradaki fabrika sayısı 20'ye çıkacak. Önümüzdeki bir yıl içerisinde istihdam 2 bini geçecek” dedi.
 
ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Edirne'de, yakın bir gelecekte 10 binlere ulaşan bir istihdam sahası ortaya çıkaracaklarını belirten Edirne Valisi Sözer, “Önümüzdeki aylarda bin 270 dönümlük OSB alanını genişleme alanıyla birlikte burayı en az 3 bin dönüme çıkaracağız. Ayrıca bugün buraya gelen yol, tır ulaşımına cevap verecek durumda değil. Bu yol, şu anda Karayolları yatırım programında. Buraya ulaşan yolları, yapılacak iyileştirmeyle tırların rahatça gelip gidebileceği bir standarda kavuşacak. Buradaki alt yapı çalışmalarını büyük oranda tamamladık” ifadesini kullandı.
 
YATIRIMCILARI DAVET ETTİ

Sanayicilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ifade eden Sözen, “Burada yatırım yapmak isteyen sanayicilerimizi buraya davet ediyoruz. Burada talebe göre ya genişleme alanını biraz daha açarız ya da başka bir Organize Sanayi Bölgesi kurarız. Sanayicilerin buraya gelmemesi için bir neden yok. Sadece İstanbul'a uzaklığı ya da yan sanayiye uzak olduğu için yatırımcı burayı tercih etmiyor olabilir. Biz buradaki sanayicilere, bürokraside hiç bir engel çıkarmıyoruz. Bununla birlikte her türle desteği vermeye çalışıyoruz. Sanayici ve yatırımcıları buraya davet ediyorum" dedi.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10