“Susturulan gazeteciler bu toprağın sesiydi”

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Vahap Akay, ölümünün 19’uncu yılında Gazeteci Uğur Mumcu’yu andı.

Çerkezköy 25.01.2012 10:40:00 0
“Susturulan gazeteciler bu toprağın sesiydi”
Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Vahap Akay, ölümünün 19’uncu yılında Gazeteci Uğur Mumcu’yu andı.
UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ
“Bundan tam 19 yıl önce 24 Ocak 1993 tarihinde arabasına konan bomba ile katledilen Basın Şehidimiz Uğur Mumcu’yu bir kez daha hasretle anıyoruz” diyen Akay, yıllar önce ülkemizde planlı bir politikanın adım adım uygulamaya geçildiğini ilk söyleyenlerden birisinin Uğur Mumcu olduğunu belirterek, 1993’ten bugüne onun işaret ettiği tehlikelerin birer birer çıkmaya başladığını söyledi.
TARİHE MAL OLDU
Uğur Mumcu’nun, düşünceleri, ortaya koyduğu onurlu çizgi, satın alınamayan kişiliğiyle, toplumumuzda bıraktığı etkiyle katillerinden daha çok yaşayacağını ifade eden CHP İlçe Başkanı Akay, Uğur Mumcu’nun yolsuzluk ve yoksulluktan arınmış tam bağımsız bir Türkiye için halkı aydınlatmaya çalışan yeri doldurulamaz yurtsever bir gazeteci olarak tarihe mal olduğunu belirtti.
“KARANLIK GÜÇLERİ AÇIĞA ÇIKARDI”
Uğur Mumcu’nun çalışmalarında karanlık güçleri açığa çıkarttığını ifade eden Vahap Akay “Gazetecilik mesleğine gerçek anlamda araştırmacılık misyonunu Uğur Mumcu kazandırdı. Gerçeğin perdesini aralarken karşısına kimin çıkacağına bakmadı. Susturulan gazeteciler bu toprağın sesi ve rengiydi. Bu toprağın aydınlarına sahip çıkmadıkça, cinayetin ardındaki karanlık aydınlanmadıkça öldürülen gazeteciler yattığı yerde rahat edemeyecek. Sömürünün durması, emeğin kurtuluşu ve insanlık onuru için bütün ulusların bağımsızlığını kazanması tek çıkış yoludur. Cumhuriyet düşmanlarınca katledilen Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan başta olmak üzere bütün devrim şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Onları unutmadık, unutmayacağız” dedi.
Haber / Cem BÜLBÜL

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10