Sarayiçi sular altında kaldı

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne'de, kar yağışı sabaha karşı etkisini kaybetti. Ancak yağmur ve ardından etkili olan kar yağışı sonrası Tunca Nehri

Bölgede Gündem 27.01.2012 18:28:00 0
Sarayiçi sular altında kaldı

 Edirne'de, yağmurun ardından etkili olan kar yağışı sonrası Tunca Nehri taşarken birçok köy yolu da trafiğe kapandı.

RİSKLİ BİR DURUM YOK

Taşkın nedeniyle Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı tarihi Sarayiçi alanı sular altında kaldı. Fatih ve Kanuni köprüleri, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Bulgaristan'daki kar yağışı nedeniyle dün saat 15.00'dan bu yana Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları'ndan TIR'lar giriş ve çıkış yapamıyor. Taşkınlara karşı her türlü önlemin alındığını açıklayan Edirne Valisi Gökhan Sözer, "Bölgemizde şu an riskli bir durum yok. Sadece nehrin dar olan yataklarından su çıkış yaptı. Taşkın sadece Sarayiçi bölgesinde meydana geldi. Şu an herhangi tehdit yok" dedi.

TIRLARIN GEÇİŞİNE İZİN YOK

Bulgaristan'da da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda yaşanan sıkıntılar üzerine Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı, Kapıkule Sınır Kapısı'nın karşısındaki Kaptan Andreova ile Hamzabeyli Sınır Kapısı'nın karşı tarafındaki Lesova Sınır Kapılarını TIR'ların giriş ve çıkışına kapattı. Otomobillerin geçişlerine izin veriliyor. Avrupa ülkelerine ihracat ürünlerini taşımak için Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gelen TIR sürücüleri, Türk tarafındaki yurt dışına çıkış işlemlerini tamamladıktan sonra gümrük sahası içinde Bulgar yetkililerinin ulaşıma izin vermesi için bekliyor. İşlemlerin yapılmaması nedeniyle Kapıkule'de 4, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 1.5 kilometre TIR kuyruğu oluştu. Bulgaristan tarafında da uzun TIR kuyruklarının olduğu öğrenildi.

BİZDEN KAYNAKLANAN SORUN YOK

Edirne Vali Yardımcısı ve Kapıkule Mülki İdari Amiri Nedim Özırmak, Bulgaristan'da etkili olan kar yağışı nedeniyle iki sınır kapısında da TIR'ların geçişişine izin verilmediğini söyledi. Özırmak, "Önceki gün saat 15.00'dan bu yana Bulgaristan tarafındaki kar yağışı nedeniyle TIR'lar giriş ve çıkış yapamıyor. Bizden kaynaklanan bir sorun yok. Biz işlemleri yapıyoruz. Bulgar yetkililer almadığı için işlemleri biten TIR'lar Türk gümrük sahası içinde bekliyor. Bugün akşama doğru giriş ve çıkışların tekrar başlayacağını umuyoruz" dedi.

37 KÖY YOLU KAPALI

Kırklareli'nde dün gece başlayan kar yağışı ise sabaha karşı etkisini kaybetti. Kar yağışı nedeniyle Kırklareli merkez ilçeye bağlı 7, Demirköy'de 12, Kofçaz'da 15 ve Vize İlçesi'nde 3 olmak üzere toplam 37 köy yolu ulaşıma kapandı. Kırklareli İl Özel İdaresi ekipleri köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Dün sabah Çorlu’da başlayan kar yağışı ise aralıklarla devam etti. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Çorlu'da 20 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Tekirdağ kent merkezinde ise gece aralıklarla yağan kar yağışı da etkisini yitirdi. Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10