“Sonuçlar gerçeği yansıtmıyor”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2011 sonuçlarını değerlendiren Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk korkmaz, “Bizim resmi kayıtlarımıza göre yaklaşık 20 bin,

Çerkezköy 31.01.2012 20:13:00 0
“Sonuçlar gerçeği yansıtmıyor”

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Türkiye İstatistik Kurumu’nun Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2011 nüfus sonuçları hakkında değerlendirme yaptı. 

NÜFUS 4 YILDA YÜZDE 43 ARTTI

Beldeler içerisinde en yüksek nüfus artışının yaşandığı yerin Kızılpınar olduğunu savunan Korkmaz, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2007 sonu itibari ile 10 bin 968 olan Kızılpınar nüfusunun, 2008 sonunda 13 bin 131’e, 2009 sonunda 13 bin 608’e, 2010 yılı sonunda 14 bin 177’ye ve 2011 sonu itibari ile de 15 bin 682’ye yükseldiğini belirtti. Son 4 yılda Kızılpınar nüfusunda yüzde 43 oranında artış olduğuna dikkat çeken Korkmaz, beldedeki en yüksek nüfus artışının yaklaşık yüzde 20 oranında bir artış ile 2008 yılında yaşandığını belirtti. 15 bin 682 olan Kızılpınar nüfusunun 8 bin 116’sının erkek nüfus olduğunu kaydeden Başkan Korkmaz 7 bin 566’lık payın da kadın nüfus olduğunu söyledi.

VELİKÖY’LE BİRLEŞME TALEBİMİZ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2011 sonuçları kapsamındaki Kızılpınar sonuçlarının kendisini memnun etmediğini belirten Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Kızılpınar nüfusunun eksik sayıldığını iddia etti. Kızılpınar nüfusunun 15 bin 682 olarak belirlenmesinde bir yanlışlık olduğunu ifade eden Faruk Korkmaz, “Muhtarlarımızdan, Veliköy ile birleşerek ilçe olmak için Ankara’ya başvuru yapmaya gitmeden önce mahallelerimizde kayıtlı nüfus sayılarını istedik. Edindiğimiz bilgilere göre Namık Kemal Mahallesi’nde 3 bin 500, Gültepe Mahallesi’nde 4 bin 700, Fatih Sultan Mahallesi’nde 4 bin 100, Akşemsettin Mahallesi’nde 2 bin 800 ve Yunus Emre Mahallesi’nde de 4 bin 900 kayıtlı nüfusumuz var” dedi.

GERÇEK NÜFUSUMUZ 24 BİN

TÜİK’in hangi kayıtlara göre nüfus sayımı yaptığını anlayamadığını söyleyen Başkan Korkmaz, yalnızca son iki ay içinde beldeye 180 depremzede ailenin geldiğini ve bunun da yaklaşık bin kişilik bir artış anlamına geldiğini ifade etti. Kayıtlı nüfus sayılarına bakıldığında bile sonuçların eksik olduğunu kaydeden Faruk Korkmaz, kayıt dışı nüfusla birlikte Kızılpınar nüfusunun yaklaşık 24 bin olduğunu savundu. Geçen dönemki seçimlerde Kızılpınar’da 9 bin 700 seçmen olduğunu ifade eden Faruk Korkmaz, yapılan yanlış nüfus sayımının İller Bankası’ndan alınacak ödeneğe de yansıyacağını belirterek, “Yaklaşık 6 bin kişilik bir eksik sayım söz konusu. Bu da İller Bankası’ndan ayda ortalama 90 bin TL az ödenek alacağımız anlamına geliyor” dedi. İlçedeki Sağlık Ocakları ile de görüştüğünü söyleyen Başkan Korkmaz, “Aldığımız bilgilere göre her aile hekimimiz 4 binin üzerinde vatandaşa hizmet veriyor. 4 doktorumuz var. Onların elindeki verilere göre de nüfusun en az 16-17 bin çıkması gerekiyor” dedi.

“KIŞA HAZIRLIKLIYDIK”

Nüfus değerlendirmelerinin ardından beldede gerçekleştirilen kış çalışmaları hakkında da bilgi veren Faruk Korkmaz, “Kış için tüm hazırlıklarımızı yapmıştık. Tüm yollarımızda kum ve tuz dökme çalışmaları tamamlandı. Beldemizde şuan olumsuz bir konu yok. Kış için bir ‘Kriz Masası’ oluşturmuştuk. Tüm araç gereçlerimizin kış bakımları da yapıldı. Belediyemize ait 2 Greyder, 2 Kepçe ve kiraladığımız 2 Kepçe ile 24 sat esasına göre kış çalışmalarımız devam edecek. Yollara 14 ton tuz döktük. Tuz ve Kum stoğumuz da yeterli düzeyde” dedi. 

ÜNİVERSİTE İÇİN BAŞVURUDA BULUNDUK

Kızılpınar’ın alt yapısının her türlü nüfus artışını karşılayacak şekilde hizmet verebileceğini söyleyen Başkan Korkmaz, “Doğalgaz hattımız döşendi. Su deposunun yapımı ile birlikte su hattı komple yenilenecek. Bütün ana caddelerin kanalizasyon ve yağmur suyu hattını yenileyeceğiz. Yapılan tüm çalışmalar 50 bin üzerinde nüfusa hizmet verecek biçimde gerçekleşiyor” dedi. Eğitim konusunda belde olarak bir sıkıntılarının olmadığını ifade eden Faruk Korkmaz, şu an için yalnızca bir ilköğretim okuluna ihtiyaç olduğunu söyledi. Yeni imara açılan yerde 150 dönümlük üniversite alanı ayırdıklarını kaydeden Başkan Korkmaz, Beldede bir 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu ya da 4 yıllık bir fakülte yapımı konusunda Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ile görüştüklerini ve görüşmenin olumlu geçtiğini ifade etti.

DEPREMZEDELERE 20 BİN TL’LİK YARDIM

Vanlı depremzedelere belediye olarak yardım etmeye devam ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, 24 Aralık’ta düzenlenen yardım gecesinde 20 bin TL gelir elde edildiğini ve bu parayla da depremzede ailelere yatak, yorgan, Buzdolabı, çamaşır makinesi, çekyat gibi ev eşyaları alındığını belirtti. Depremzede öğrencilerin dershane ücretlerinin de belediyece karşılandığını kaydeden Başkan Korkmaz, “Depremzede öğrencilerimize belediye olarak kart bastırdık. Bu kartlar sayesinde ulaşımlarda ücret ödemek zorunda kalmayacaklar. Ayrıca Vanlı hemşerilerimize gıda ve yakacak yardımlarımız da devam ediyor” dedi. Haber / Ahmet KARDEŞ   


0282 726 91 91
0282 747 65 10