Büfe hırsızlığı güvenlik kamerasında

Malkara’da kar maskesi takan 3 kişi, girdikleri büfenin bir güvenlik kamerasının yönünü değiştirerek yaklaşık 20 bin liralık sigara ve içki çaldı. Ancak hırsızlık anları, şüphelilerin f

Malkara 2.02.2012 09:39:00 0
Büfe hırsızlığı güvenlik kamerasında
Malkara’da kar maskesi takan 3 kişi, girdikleri büfenin bir güvenlik kamerasının yönünü değiştirerek yaklaşık 20 bin liralık sigara ve içki çaldı. Ancak hırsızlık anları, şüphelilerin fark edemediği başka bir kamera tarafından saniye saniye görüntülendi.
 
İKİNCİ KAMERAYI FARK EDEMEDİLER
Olay, önceki gün saat 04.15 sıralarında Malkara Camiatik Mahallesi'nde bir büfede meydana geldi. 36 yaşındaki Mustafa Ersoy, Zincirli Han Sokak üzerindeki işyerini saat 02.00 sıralarında kapatarak evine gitti. Saat 04.15 sıralarında kar maskesi takan ve kimliği belirsiz biri otomobilde beklerken 2 kişi, demir kepenklerini keserek kapı kilidini kırdıktan sonra büfeye girdi. Girişi gören güvenlik kamerasının yönünü değiştiren kar maskeli şüpheliler, diğer kameradan habersiz reyondaki sigara, içki şişelerini, kasadan 100 lirayı ve diz üstü bilgisayarı çuvallara doldurarak kapı önünde kendilerini bekleyen otomobille olay yerinden kaçtı.
SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ
Kar maskesi takarak büfeye girenlerin hırsızlık anları, fark edemedikleri diğer güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Hırsızlık olayı, sabah işe gitmek için yola çıkan ve büfenin kapısını açık gören bir kişinin ihbarıyla ortaya çıktı. Büfeye gelen Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri işyerindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kar maskesi ile hırsızlık yapan kişilerin yaklaşık 20 bin lira değerinde sigara, içki şişesi, diz üstü bilgisayar ve kasadan 100 lira para çaldıkları belirlenirken, girişi gören güvenlik kamerasının yönünü değiştiren hırsızların işyerinin diğer köşesinde olan kamerayı fark edemedikleri tespit edildi.
KAMERA KAYITLARI İNCELEMEYE ALINDI

Büfeyi gece 02.00 sıralarında kapatarak evine gittiğini ifade eden işyeri sahibi Mustafa Ersoy, hırsızların kısa sürede yakalanmasını isteyerek “Büfeyi gece saat 02.00 sıralarında kapadık. Hava çok soğuktu, yollarda kimse yoktu. Ama bizi takip eden birileri varmış demek ki. Biz eve girdik onlar etrafı kesip dükkanımıza girmişler. Polis bizi sabah karşı aradı ve kötü haberi aldık. Hemen dükkanımıza gidip kamera kayıtlarını incelemeye aldık. Adamlar profesyonel şekilde çalışmış. İçeriye girdikleri gibi kameranın birini ters çevirmişler kendi iş yerleri gibi çalışmışlar. yaklaşık yarım saat büfede kalmışlar. Ne var ne yok alıp gitmişler. Şuanda satacak elimizde Tekel malı bile kalmadı, hepsini almışlar. Allah belalarını versin onların. Ama diğer güvenlik kameralarının farkına varmamışlar. Kamera kayıt cihazı diye diz üstü bilgisayarı da almışlar. Ailece çok üzgünüz, çok mağdur durumdayız. Yaklaşık zararımız 20 bin lira civarında” dedi. Güvenlik kamerası kayıtlarının yanı sıra büfede parmak izi incelemede yapan polis ekipleri, hırsızlıkla ilgili başlattıkları soruşturmayı sürdürüyor. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10