Başkan Korkmaz’a kredi yetkisi

Kızılpınar Belediye meclisi’nin Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.30’da gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda, Başkan Korkmaz?

Çerkezköy 2.02.2012 09:56:00 0
Başkan Korkmaz’a kredi yetkisi
Kızılpınar Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.30’da gerçekleştirildi. Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya tüm meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı.
“TÜİK HATA YAPTI”
Toplantı öncesi bir konuşma yapan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, ocak ayı çalışmalarını değerlendirdi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2011 sonuçlarını değerlendiren Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz “TÜİK Kızılpınar’ın nüfusunu 15 bin 687 olarak açıkladı. Bizim muhtarlarımızdan aldığımız resmi kayıtlara göre 20 bin nüfusumuz var. TÜİK’in hatasını anlamış değilim. Bu konuda Belediye Başkanlarımız ile toplantı yaparak hatanın nerede olduğunu bulacağız. Kızılpınar’da kayıt dışı olmakla beraber 24 bin vatandaşımız bulunuyor. İnşallah TÜİK en kısa zamanda hatasını düzeltir” dedi.
“İLÇE OLACAKTIR”
Kızılpınar’ın ilçe olması yönündeki çalışmaları da değerlendiren Başkan Korkmaz, “Kapaklı Karaağaç ile,  Kızılpınar da Veliköy ile birleşerek ilçe olacaktır. Bu konuda hep ileriye dönük adım atmamız gerekiyor. İnşallah Kızılpınarımız hak ettiği yere gelecektir. Kızılpınar’ın ilçe olması zihniyetinde çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz” dedi.
“350 TON KÖMÜR DAĞITTIK”
Yoğun kar yağışları nedeniyle Kızılpınar’da yaşanabilecek sıkıntılara karşı ekiplerin 24 saat mesai yaptığını söyleyen Korkmaz “Yollarımıza toplam 14 ton tuz döktük ve tuz stokumuz bulunuyor. Kış günlerinde uyumayarak vatandaşlarımıza 350 ton kömür dağıttık ve dağıtılmaya da devam ediyor. Kızıpınar’da ‘üşüyorum ve kömürüm yok’ diyen ev yoktur” dedi. Kızılpınar Belediyesine araç kazandırmaya devam ettiklerini de belirten Korkmaz “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden paletli dozer aldık. Bakımı yapılır yapılmaz en kısa zamanda araç parkurumuza katacağız. Ayrıca aynı belediyeden zabıtamız için 2005 model  Ford Transit minibüs tahsis ettik” bilgisini verdi. 
NORM KADRO 71’E YÜKSELDİ 
Faruk Korkmaz’ın konuşmasının ardından meclis toplantısına geçildi. Saygı duruşu ile başlayan meclis toplantısında ikinci gündem maddesi norm kadro cetvelleri görüşüldü. 61 olan norm kadroya 5 zabıta memuru, bir avukat, bir zabıta komiseri, bir zabıta amiri, bir yardımcı personel, bir teknik personel kadrosunun eklenerek sayının 71’e çıkarılması, 31 sürekli işçi sayısının da 36’ya çıkartılması oy birliği ile kabul edildi.
BELEDİYE DÜĞÜN SALONU ÜCRETİ 500 TL 
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından sözleşmeli personel maaşlarının görüşülmesine geçildi. Harita Teknikerinin taban ücretinin bin 452 TL, Teknik Ressam’ın taban ücretinin bin 405 TL ve Sanat tarihçisinin tavan ücretinin bin 412 TL olduğu belirtilirken, sözleşmeli personellerin taban ücretlerine 691.65 TL’lik ek ödemenin eklenmesi oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının bir sonraki maddesinde Belediye Düğün Salonu’nun ücretinin tespiti görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından ilgili gündem maddesi 500 TL olarak oy birliği ile kabul edildi.
İLLER BANKASI’NDAN 500 BİN TL KREDİ ALINACAK
Meclis toplantısının son gündem maddesinde de “İller Bankası’ndan kredi talebinde bulunulması” konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi ile açıklama yapan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Ankara’ya gittiğinde İller Bankası ile görüştüğünü ve Belediye olarak kredi kullanabileceklerini belirterek “Belediye olarak ufak tefek borçlarımızı kapatmak için 24 ay vadeli 500 bin TL kredi kullanmak istiyoruz. Şuan belediye olarak 1 milyon 600 bin TL’lik nakit kredimizin ödemelerini yapıyoruz. Bu kredimizi de seçimlere kadar bitirmeyi hedefliyoruz” dedi. Bilgilendirmenin ardından 24 ay vadeli 500 bin TL kredi için Başkan Korkmaz’a yetki verilmesi HAS Partili Meclis Üyesi Hüseyin şenses’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından meclis toplantısı sona erdi.

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10