“Anayasa Türkiye’nin acil sorunu değil”

Anayasa Komisyonu ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart Anayasa Uzlaşma Komisyonu Toplantısı’na katılmak üzere Edirne’ye geldi. Kart, “Anayasanın yeniden yapılmasına ihtiyaç var

Çerkezköy 6.02.2012 00:37:00 0
“Anayasa Türkiye’nin acil sorunu değil”
Anayasa Komisyonu Toplantısı’na katılmak üzere Edirne’ye gelen Anayasa Komisyonu ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart CHP Edirne İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.
İİHTİYAÇ VAR AMA ACİL DEĞİL
TBMM'de, 4 siyasi parti grubundan 3'er milletvekilinin katılımıyla 12 kişilik Uzlaşma Komisyonu kurulduğunu ve Edirne'ye de Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplantısına katılmak için geldiklerini belirten Kart, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ifade ederek "Anayasa yapımına ihtiyacımız var. Anayasanın yeniden yapılmasına ihtiyaç var, ancak Anayasa Değişikliği bize göre Türkiye'nin acil bir sorunu değil. Anayasa Değişikliği bir sihirli değnek değil. Yani Türkiye'nin sorunlarının çözümünün temel kaynağı anayasa yapılması meselesi değildir" diye konuştu.
TEMEL HAKLAR AYAKLAR ALTINA ALINDI
Türkiye'de temel hak ve özgürlüklerinin ayaklar altına alınmasından dolayı bir kutuplaşmanın oluştuğunu ileri süren Kart, 1982 anayasasında 87 maddenin değiştiğini anlatarak "Bazı maddeler birden fazla değişti, böylece 113 maddesi değişmiş oldu. Peki anayasada basın özgürlüğü yazıyor, kişi özgürlüğü yazıyor, özel hayatın güvenliği yazıyor. Türkiye'de bu hakların korunduğundan, bu hakların teminat altına alındığından kimse söz edebilir mi? Türkiye bu temel hakların ayaklar altına alınmasının sonuçlarını yaşıyor. Demek ki anayasaya yazmakla bu iş bitmiyor. Yoksa Uzlaşma Komisyonu olarak 30 günde mükemmel bir anayasa yaparız. Sorun değil, ama bunu yazmakla bir sonuca ulaşamıyorsunuz. AK Parti demokratikleşme konusunda samimi değil, dürüst değil" dedi. 
MECLİS İÇİ DARME YAPMAK İSTİYOR

CHP olarak anayasa yapımı sürecine karamsar bir tablo çizmek istemediklerini ifade eden Milletvekili Kart, Türkiye'nin anayasayla birlikte demokratikleşmeye ihtiyacı olduğuna yürükten inandıklarını belirtti. Kart, iktidar partisinin muhalefetin sesini kısmak için, meclis iç tüzüğünü değiştirmek istediğini savunarak AK Parti'nin iç tüzük değişikliğiyle "Meclis içi darbe" yapmak istediğini öne sürdü. Basın toplantısında CHP Edirne Milletvekilleri Recep Gürkan, Kemal Değirmendereli, İl Başkanı Şükrü Ciravoğlu ve partililer de hazır bulundu.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10