Delege seçimi yarın, kongre 26 Şubat’ta

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, ilçe kongresinin 26 Şubat’ta yapılacağını açıkladı. Mustafa Ordu, Çarşamba günü de delege seçimlerinin yapılacağı

Çerkezköy 6.02.2012 19:47:00 0
Delege seçimi yarın, kongre 26 Şubat’ta
Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, delege seçimlerinin ve ilçe kongresinin tarihini açıkladı.
KONGRE TARİHİ BELLİ OLDU
Dün saat 14.00’da İlçe Teşkilatı’nda açıklama yapan MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, siyasi partilerin seçim sürecine girdiğini belirterek “Milliyetçi Hareket Partisi de bu partilerden birisi olarak demokrasinin gereklerini yerine getirme gayesi içindedir. Üye listelerimiz askıya çıkarıldı. Çarşamba günü 09.30-17.00 saatleri arasında ilçe teşkilatında delege seçimleri yapılacak. Parti olarak Sinan Gani, Süleyman Güzel ve Kemal Akın’ı delege seçim komisyonuna seçtik” dedi. DELEGE SEÇİMİ YARIN
Listelerin 5 Şubat’ta askıya çıkarıldığını ve tüm üyelere SMS yolu ile iletildiğini belirten “Listelerin Çarşamba günü sabah saat 09.00’a kadar teslim edilmesi gerekiyor. Belirtilen saate kadar teslim edilmeyen listeler geçerli sayılmayacak” uyarısında bulundu.
“ADAY BEKLİYORUM”
26 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan ilçe kongresinde, yönetim kurulunun delegelerin teveccühü ile seçileceğini ifade eden İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “liste bekliyor musun” sorusuna da açıklık getirdi. Liste beklediklerini söyleyen Ordu, “Yapacağı hizmetleri kendisine layık gören ve zamanı olan adayları bekliyorum” dedi. Kısa bir süre önce aday olmayacağını açıklayan Ordu “Siyasetin içinden geldiğimiz için yine bugün de söylüyorum kafamda mevcut herhangi bir liste yok. Ama ortamın nasıl gideceğini ve son bir saatin nasıl bir süreçte geçtiğini siyasi olarak akışına bakacağım” diyerek yeniden aday olabileceğini sinyalini verdi. 
400 DELEGE SEÇİLECEK
Toplam 400 delegenin seçimlerde oy kullanacağını belirten Ordu “Delegeleri 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde mahallelerde alınan oy oranına göre belirlendik. Çerkezköy Merkez’de Bağlık Mahallesi’nde 16, Cumhuriyet Mahallesi’nde 8, Fatih Mahallesi’nde 18, Fevzipaşa Mahallesi’nde 24, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde 40, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde 40, İstasyon Mahallesi’nde 22, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde 22 delege seçilecek” dedi.
BELEDELERDE 182 DELEGE
Beldelerde ise 182 delegenin seçileceğini söyleyen Ordu “Kızılpınar Akşemsettin Mahallesi’nde 3, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde 7, Gültepe Mahallesi’nde 6, Namık Kemal Mahallesi’nde 8, Yunus Emre Mahallesi’nde 2, Kapaklı Atatürk Mahallesi’nde 27, Bahçelievler Mahallesi’nde 16, Cumhuriyet Mahallesi’nde 40, İnönü Mahallesi’nde 19, İsmetpaşa Mahallesi’nde 28, Karaağaç Atatürk Mahallesi’Nde 4, Fatih Mahallesi’nde 3, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde 3, Kazım Karabekir Mahallesi’nde 2, Mimar Sinan Mahallesi’nde 5, Veliköy Cumhuriyet Mahallesi’nde 6,Mimar Sinan Mahallesi’nde 5, Orhangazi Mahallesi’nde 5 ve Sanayi Mahallesi’nde 3 delege seçilecek” bilgisini verdi. İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy’e bağlı köyler olan Bahçeağıl’da 2, Karlıköy’de 3, Pınarca’da 5, Yanıkağıl’da 5 ve Uzunhacı’da ise 3 delege seçileceğini söyledi.

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10