PTT ayda 82 bin işlem yapıyor

Çerkezköy, Kapaklı, Veliköy, Karaağaç, ve Kızılpınar’da toplam yedi şubesi bulunduran Çerkezköy PTT Müdürlüğü’nü ayda yaklaşık 5 bin 200 kişi ziyaret ederken ayda 82 bin işlem yap

Çerkezköy 7.02.2012 18:31:00 0
PTT ayda 82 bin işlem yapıyor

Kapaklı PTT, Kızılpınar PTT, Veliköy Acenta, Karaağaç Acenta, Gazi Mustafa Kemal Paşa PTT, Kargo Dağıtım Şefliği ve Çerkezköy Merkez PTT olmak üzere Çerkezköy’de toplam yedi şube ile hizmet veren PTT’de, ayda yaklaşık 82 bin işlem yapılıyor.

 

SEKİZİNCİ ŞUBE AÇILACAK

 

Posta dağıtıcıları ile birlikte şubede toplam 60 kişinin çalıştığını belirten Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, İstasyon Mahallesinde de yeni bir şube açma hazırlığında olduklarını ifade ederek “Yeni şube için bütün işlemler hazır. Açılış için binanın yapımının tamamlanmasını bekliyoruz” dedi. Ayda ortalama 150 bin mektup dağıttıklarını ifade eden Arslan, bu işlemlerin hızlanması için üç noktaya dağıtım dolabının yerleştirildiğini söyledi.

 

EN ÇOK YAPILAN İŞLEM ‘HAVALE’

 

PTT’de en çok yapılan işlemin havale işlemi olduğunu söyleyen PTT Müdürü Arslan, yeni uygulamalar arasında bulunan PTT Bankamatik kartının ise vatandaşlara bir çok kolaylık kazandırdığını belirterek “Bu kartlarla vatandaşlar telefon ve elektrik faturası ödeme ile havale işlemlerini de yapabiliyor” dedi. 

 

DAĞITIM DOLAPLARI YERLEŞTİRİLDİ

 

Mektup kutularının yanı sıra dağıtım dolabının posta dağıtımına büyük hız kazandırdığı dile getiren Ali Arslan, “CİHET dağıtım dolabı sayesinde bölgesinde dağıtım yapan ekip arkadaşımızın merkezlere gelmesine gerek kalmıyor. Arkadaşlarımız postaları her sabah bu dolaplara yerleştirip sokak sokak dağıtımları daha hızlı gerçekleştirmiş oluyor. Çerkezköy’de üç noktaya dağıtım dolabı koyduk. Böylece merkezlere gelirken harcanan zaman vatandaşlarımızın postalarının ulaştırılması için harcanıyor. Bu sayede arkadaşlarımızın postaların tamamını taşımasına gerek kalmıyor” dedi.

 

EMEKLİYE KREDİ İMKANI

 

Emekliye kredi uygulamasının da başladığını belirten Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, “Emekli maaşını bizden alan vatandaşlarımıza 10 bin TL’ye kadar kredi olanağı sağlıyoruz. 12 ay vadeye 1.19, 36 ay vadeye ise 1.3 faiz oranı ile kredi veriyoruz. Vatandaşlarımızın bu uygulamadan faydalanabilmesi için emekli maaşını PTT’den alması yeterli” bilgisini verdi. Haber / Sedat KARDEŞ

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10