Beyazın güzelliği, ara sokaklarda çileye dönüştü

Çerkezköy’de dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı bugün ve yarın da devam edecek. Kar yağışı dolayısıyla Çerkezköy genelinde ana arterlerde sorun yaşanmazken, ara sokaklarda ise

Çerkezköy 8.02.2012 19:11:00 0
Beyazın güzelliği, ara sokaklarda çileye dönüştü

Çerkezköy’de dün sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, zaman zaman vatandaşlar için eğlence kaynağı olurken, zaman zaman da çileye dönüştü.

 

GÖRÜŞ MESAFESİ 5 METREYE DÜŞTÜ

 

Çerkezköy genelinde ana arterlerde sorun yaşanmazken, ara sokaklarda ise vatandaşlar ve araç sürücüleri kar ve buzlanma nedeniyle zaman zaman sıkıntılara yaşadı. Şiddetli rüzgarın da etkili olduğu Çerkezköy-Saray yolunda ise zaman zaman görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü. Kapaklı Belediyesi ekipleri, yollarda yoğun çalışma yaparken, Çerkezköy polisi de ilçe giriş ve çıkış noktalarında, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

 

BUGÜN VE YARIN DA DEVAM EDECEK

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamalara göre tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışları Çerkezköy’de bugün ve yarın da devam edecek. Bugün hava sıcaklığının en düşük -4 derece en yüksek ise 0 derece olması beklenirken, yarın en düşük hava sıcaklığının -5 derece, en yüksek hava sıcaklığının da 1 derece olacağı tahmin ediliyor. Cumartesi günü de en düşük hava sıcaklığı -3 derece, en yüksek hava sıcaklığı ise 2 derece olacak. Pazar günü ise sıcaklıklarda 2-3 derece artış olacak.

 

SARAY’DA KÖY YOLLARI KAPANDI

 

Saray’da ise yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı köylerin yolları ulaşıma kapandı. Çorlu’da da kar yağışı zaman zaman hayatı olumsuz etkiledi. Sabah erken saatlerde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle ana arterlerde trafik akışında aksamalar yaşandı. Çorlu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, trafikte yaşanan olumsuzluklara müdahale ederek, trafik akışını rahatlattı. Çorlu-Çerkezköy, Çorlu-İstanbul ve diğer çevre yollarında da, belediye ile karayolları ekipleri tarafından tuzlama çalışması yapıldı. Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, bölgedeki ana yollarda ve Çorlu'ya bağlı beldeler ile köy yollarında da kar ve buzlanma ile ilgili ulaşımda herhangi bir aksaklığın yaşanmadığını, bütün yolların açık olduğunu belirtti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10