“Partimin atlarını, köpeklere yem etmem”

Delege seçimleri ile ilgili açıklama yapan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, 400 delegenin belirlendiğini ve bundan sonra da durmadan yollarına devam edeceklerini söyledi. Hiçbir listeye müdahale etmediÄ?

Çerkezköy 8.02.2012 19:21:00 0
“Partimin atlarını, köpeklere yem etmem”
Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu delege seçimlerinin ardından basın açıklaması yaptı. Dün saat 10.00’da düzenlenen açıklamada Milliyetçi Hareket Partisi Veliköy Belediye Meclis Üyeleri Sedet Göral, Hatem Özdemir ile partililer de hazır bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu yıl ilçe, il ve genel merkez kongrelerinin yapılacağını belirten Ordu “Bunun birinci ayağı olan üyelerle 10.olağan kongreye gidecek Milliyetçi Hareket Partisinin Çerkezköy’deki delegelerini seçiyoruz. Daha sonra ise bu seçilen delegeler ilçe yönetimini ve il delegelerini seçecekler” dedi.
“BELEDİYE BAŞKANLIKLARINI PAZARLAMA PEŞİNE DÜŞTÜLER”
Milliyetçi Hareket Partisi Teştilatı olarak yıllardır bölgede yerel seçimleri kazanmak ve Türkiye genelinde iktidara katkıda bulunmak için mücadele verdiklerini belirten Ordu “Ne yazık ki her seçime gidilirken, 2009’da bazı partilerimizin üyeleri, delegeleri ve meclis üyeleri referandumda kahve ve pastane köşelerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin kampanyasına ters kampanya katarak genel başkanımıza hakaret edici laflarla kamuoyunu yanılttılar. Genel seçimlerde biz MHP’nin iktidara yürümesi için Çerkezköy ve belde teşkilatları olarak mücadele ederken, onlar ise Milliyetçi Hareket Partisi’nin kongresini düşünüyorlardı. Onlar Milliyetçi Hareket Partisi’nin alın teri ve bileğinin hakkı ile kazanmış olduğu Belediye Başkanlıklarını AK Parti’ye pazarlama peşine düştüler. İşte böyle bir toplum hiçbir zaman başarılı olamaz ve olamayacaktır” dedi.  
“TEK LİSTE GELDİ”
Bazılarının “Mustafa Ordu delegeyi yapıyor ve seçiliyor” eleştirilerine de cevap veren MHP İlçe Başkanı Ordu “Biz Türkiye genelinde hiçbir yerde ve hiçbir siyasi partide olmayan bir uygulama yaptık. Delege seçiminden üç gün önce listeleri bizim üye kayıt defterine ve Tekirdağ listesini salona astık. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu bölgede konuşma vakti şimdidir. Herkes gelsin listesini saat 09.00’a kadar koysun ve seçime katılsın dedik. Sesimizi basın yoluyla ve sms ile duyurduk. Saat 09.00’a kadar tek liste geldi. Merkezde Naim Salda, Arif Akoğlu ve Mehmet Ateş, Kızılpınar’da Mustafa Sözen ve Erdinç Çelik, Veliköy’de Sedet Göral, Adem Özdemir ve Mehmet Nane, Kapaklı’da İdris Pars, Ahmet Doğrukalp ve Hayri Varol, Karaağaç’ta Ali Kılınç ve Hayrettin Kemaloğlu, köylerde ise Haşim Ay ve Yakup Kaya tarafından sunulan liste sunuldu. Delege olmak için sadece Şaban Kardeş başvurdu, onu da değerlendirmeye aldık ve Gazi Osman Paşa listesine onaylandı” dedi.
“KONUŞURSAM AĞIR KONUŞURUM”
Hiçbir listeye müdahale etmediğini belirten Mustafa Ordu “Bundan sonra seçimden önce konuşanlar için çok ağır konuşacağım. Nasıl Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in aleyhime konuştuysam ‘Çerkezköy’e giremezsin’ dediysem, bu kişiler için de konuşursam ne aile efrattı ne de sülale bırakırım” diye konuştu.
“GÖNÜLLÜ HERKESE AÇIK GÖREV VAR”
10.Olağan Kurul için tek listenin kendilerine sunulduğunu söyleyen Ordu “Birden fazla liste olsaydı seçime gidilecekti. Ama tek liste olduğu için sandığa gidilmedi ve listeler yönetim kuruluna sunuldu. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Çerkezköy’de dürüst ve ahlaklı siyaset yapacak kişilerin 26 Şubat’ta kongrede aday olabileceğini ve yönetim kuruluna girebileceğini ifade eden Ordu, “Milliyetçi Hareket Partisi’nde görev yapacak gönüllü herkese görev var” ifadesini kullandı. 
“ÇERKEZKÖY’DE GENEL BAŞKAN MUSTAFA ORDU’DUR “
Çerkezköy’de Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi temsil ettiğini söyleyen Ordu “Milliyetçi Hareket Partisi’nde şuanda Çerkezköy’de Genel Başkan Devlet Bahçeli yoksa Mustafa Ordu onu temsil ediyordur. Mustafa Ordu bu bölgede Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanıdır. İlçe Başkanının olmadığı yerde yönetim kurulu kahvehane ve fabrikada ilçe başkanıdır. MHP’nin yönetim kurulunun olmadığı yerlerde ise üyeler ilçe başkanıdır. Ancak bunu hissetmeyen ve kapasiteleri olmayanlara ise diyecek bir
şeyim yoktur. Ben her attığım adımı Genel başkan olarak atıyorum. Partinin üyeleri de Türkiye genelinde de herkes Devlet Bahçeli’yi ve Genel Merkezi temsil ediyor. Bu bilinç altında olan arkadaşlara kapımız açıktır. Gelecek olan aday adaylarını iyi karşılayacağız ve talip olanlara başarı dileyeceğiz” dedi. 
“GELECEK ARKADAŞLARIN YÜKÜ AĞIRDIR”
Milliyetçi Hareket Partisi’nin geçen dönem ilk kez Çerkezköy’den milletvekili çıkardığını hatırlatan Ordu “Bu parti teşkilatı Cumhuriyet tarihinde vekil çıkarılamayan Çerkezköy’den bir vekil çıkarmıştır. Tekirdağ’da seçilmeyen Belediyeyi, Çerkezköy teşkilatı ve beldeler seçmiştir. Bu teşkilat Trakya bölgesinde iki beldeyi almıştır. Onun için gelecek arkadaşların yükü ağırdır. Zannetmesinler ki bu iş çalışma ile mücadele ile olur. Bunun için sizler de bunları arkadaşlara aktarın” dedi.
“ÖNEMLİ OLAN DÜRÜSTLÜKTÜR”
“Bu seçimde herkes çıkacak, delege rahat rahat tavrını koyacak” diyen Ordu” Hatasız insan olmaz. İt yürüyecek biz de yürüyeceğiz. Bir dönem önce Veliköy’den 7 oy olan MHP adayı daha sonra seçimi aldı. Önemli olan dürüstlüktür. Arkadaşlarla oturacağız ve orada bir aday çıkaracağız ki herkes baka kalacak. Veliköy’deki araştırma devam ediyor. Bu bir basit araştırma değil. Yıllardır bu teşkilatı buraya getirdik. Karaağaç ve Veliköy Belediyeleri nasip oldu. İnşallah gelecek seçimlerde Çerkezköy’deki tüm beldeleri alacağız” diye konuştu. 
“PARTİMİN ATLARINI KÖPEKLERE YEM ETMEM”
Muhaliflere “biz olmasak teşkilatın hali ne olacak” diye seslenen Mustafa Ordu “Dışarıdan gazel okumak kolay. Çerkezköy’de ve Tekirdağ’da bazı köpekler istiyor diye Çerkezköy’deki Milliyetçi Hareket Partisi’nin atlarını öldürtmen ve onlara da yem yapmam. Bu konuda çok net konuşuyorum. Hedefimiz bu saatten sonra 2014 seçimlerinde başarılı olmaktır ve seçimleri de alacağız” dedi. Partiye yeni katılımların olduğunu ifade eden Ordu, bunun kendilerine ve partiye güç verdiğini belirterek “Milliyetçi Hareket Partisi’nin 400 delegesi belirlendi. Bundan sonra durmadan yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA  


0282 726 91 91
0282 747 65 10