Aktarlara talep arttı

Havaların eksi derecelere kadar düşmesiyle birlikte hastalanan ya da hastalanmak istemeyen Çerkezköylüler aktarlara koştu. Bu yıl kış mevsiminin çetin geçmesi nedeniyle baş gösteren hastalıklara vatandaşlar

Çerkezköy 8.02.2012 19:33:00 0
Aktarlara talep arttı

Havaların soğuması ile birlikte aktarlara talep de arttı. En çok satılan bitkisel ürünler ise soğuk algınlığı için “ıhlamur, tarçın, zencefil, ayva yaprağı” oldu.

 

ÖNCE DOKTORA, SONRA AKTARLARA

 

Doktora giden vatandaşlar ilaçların yetersiz olduğunu düşünerek aktarlara hücum ediyor. Baharat Aktariye sahibi Mehmet Düven vatandaşların bu mevsimde kendilerine yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek, “Vatandaş bu mevsimlerde bize müracaat ediyor. Biz de kendi karışımlarımızı ve bitkileri müşterilerimize sunuyoruz. Bu mevsimde soğuk algınlığı, bronşit gibi hastalıklar yoğunlaştığı için müşterilerimiz şifa için bize müracaat ediyor. Eskiden müşterilerimiz direk bize gelirken şimdi önce doktora gidiyor sonra bize geliyorlar. Bu, bizi sevindiriyor” dedi.

 

HER HASTALIK İÇİN BİTKİSEL ÜRÜN MEVCUT

 

Bitkisel çayların revaçta olduğunu söyleyen Mehmet Düven, “ıhlamur, tarçın, zencefil, zerdeçal, ayva yaprağı, karanfil, keçi boynuzu pekmezi, kara kovan balı, dut pekmezi, astım hastaları için karışımlar, saç dökülmesi için bitkisel şampuanlar, bağışıklık sistemini güçlendiren ginseynk, kilo aldırıcı macun, omega 3 kapsül, toz ve macun” gibi birçok ürün sattıklarını belirterek “Müşterilerimizin talepleri genellikle bu çaylara oluyor. Soğuk algınlığına ve bronşite yakalananlara da arı sütü, bal polen, hakiki karakovan balı ve özel karışımlar tavsiye ediyoruz” dedi. Her türlü hastalık için bitkisel ürünlerinin ve karışımlarının olduğunu belirten Düven, harnuplu (keçi boynuzu) pekmezine büyük talep olduğunu ve bin 500’ün üzerinde satışın yapıldığını söyledi.

 

‘ÜRÜNLERİMİZ BAKANLIK ONAYLI’

 

Vücut ağrılarına, saç dökülmelerine, cilt bakımlarına, bağışıklık sistemine, çocukların gelişimini güçlendirmeye ve aklınıza gelecek her hastalığa karşı bitkisel ürünlerin olduğunu ifade eden Güven, “Çerkezköy halkına temiz, hijyenik ve taze ürün satmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ürünlerimizin hepsi Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı” dedi.

 

Haber / Sedat KARDEŞ

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10