Çorlu Mimar Sinan Lisesi farklı kazandı

Okullar arası Genç Erkekler Basketbol İl Birinciliği müsabakasında Çerkezköy Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı Çorlu Mimar Sinan Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol T

9.02.2012 19:48:00 0
Çorlu Mimar Sinan Lisesi farklı kazandı
Çorlu Mimar Sinan Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı, Çerkezköy Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı karşısında zorlanmadı.
15.00’DE BAŞLADI
Okullar arası yapılan basketbol müsabakalarında dün saat 14.30’da başlaması gereken Halit Narin Meslek Lisesi ve Çorlu’dan gelen Mimar Sinan Anadolu Lisesi maçı yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesi nedeniyle salona geç gelen hakemler maçı 15.00’da başlattı. Çerkezköy Kapalı Spor Salonunda saat 15.00’da oynanan karşılaşmaya Halit Narin Teknik ve Endüstri  Meslek Lisesi 4- Hüseyin, 5- Eren, 6- Semih, 7- Nurhan, 8- Yağız, 9- Süleyman, 10- Özcan, 12- İsmet, 13- Zafer, 14- Emirhan, 15- Erhan kadrosuyla çıkarken. Konuk ekip Mimar Sinan Anadolu Lisesi ise 14- Mert, 9- Emirhan, 6- Baran, 13- Emre, 7- Tunahan, 15- Murat, 5- Adil, 11- Muhammet, 8- Sırrı, 10- Can, 12- Ali Can, 4- Baran Ö. kadrosuyla çıktı.
HER İKİ TAKIMDA ETKİLİ OLDU
Karşılaşma hakemin hava atışıyla başladı. Hava topuna Mimar Sinan Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımından Can Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımından Semih’in yükselmesiyle başladı. Hava topunda topu kazanan taraf Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı oldu ve karşılaşma ev sahibi ekip Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı atağıyla başladı. Rakip pota altına arkadaşlarının yerleşmesini bekleyen guard oyuncu Yağız, pota altında top bekleyen Özcan’ı gördü ve pasını aktardı. Topla buluşan Özcan harika bir dönüşle atışını yaptı ve çemberden geçen top Halit Narin Teknik ve Endüsri Meslek Lisesi’ne 2 sayı olarak kayıtlara geçti ve ilk sayı Halit Narin Meslek Lisesi’nden geldi (2-0).
KONUK EKİP ÜSTÜNLÜĞÜ ELİNE ALDI
Konuk ekip Mimar Sinan Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı gördükleri sayı sonucu karşı atağa geçti. Topla rakip yarı alana giren guard Tunahan bekletmeden pasını Mert’e aktardı. Boyalı alanda topla buluşan Mert bomboş bir pozisyonda atışını yaptı ve sayıyı kaydetti (2-2). Karşılaşmanın ilk periyodu karşılıklı bulunan sayılarla geçerken ilk periyodun sonlarına doğru durum Mimar Sinan Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı’ndan Baran’ın bulduğu ve Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden Özcan’ın bulduğu karşılıklı basketlerle durum 9-21’ye geldi. İlk periyotta farkı açan konuk ekip Mimar Sinan Anadolu Lisesi’nin maçtaki üstünlüğü net bir şekilde görüldü.
İLK PERİYOT KONUK EKİBİN OLDU
 Birinci periyot’un son saniyelerinde hızlı hücum yakalayan Halit Narin Teknik ve Endüsri Meslek Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı Özcan’la turnikeden bulduğu sayı ile durumu 11-21’e getirdi. Bu ataktan sonra rakip alana gelen Mimar Sinan Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımının başarılı oyuncusu Baran boyalı alanda atışını yapmak isterken eline gelen müdahalenin ardından hakem pozisyonu faul olarak değerlendirdi ve serbest atış çizgisine geçen Baran iki atışını da başarıyla sayı yaparak durumu 11-23 yaptı ve ilk periyodun sonucu 11-23 konuk ekibin üstünlüğü ile son buldu.
FARK AÇILDI
İkinci periyot konuk ekip Mimar Sinan Anadolu Lisesi’nin yarı alanda çizgiden topu başlatmasıyla başladı. Bekletmeden rakip alanın 3’lük çizgisine gelen Tunahan atışını yaptı ancak potada iki kere seken top sayı olmadı. Ribaunt’u alan İsmet ileride top bekleyen Özcan’ı gördü bekletmeden pasını aktardı ve topu Özcan’la buluşturdu topla buluşan Özcan içeri girdi ve tam turnikesini bırakacakken rakibinin yaptığı müdahale ile faul kazandı. Serbest atış çizgisinden iki atışıda başarıyla sayı yapan Özcan karşılaşmada durumu 13-23 yaptı. Farkı kapatma çabasında olan Halit Narin Meslek Lisesinin işi oyuna çok iyi adapte olmuş Mimar Sinan Anadolu Lisesi karşısında zor görünüyordu. İkinci periyotun ortalarında Özcan ve Süleyman ile sayı bulan Halit Narin Meslek Lisesi durumu 24-32’ye getirdi. Mimar Sinan Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımının sayıları ise Baran, Mert ve Adil’den geldi. İkinci periyot’un son dakikasında Mimar Sinan Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı bulduğu hızlı hücumu Emirhan’la değerlendirdi ve durumu 42-30 yaptı. Bu sayıya karşılık ise Halit Narin Meslek Lisesinin guardından geldi. Üçlük çizgisinden atışını yapan Yağız sayıyı kaydetti ve bitime 5 saniye kala durumu 42-33 yaptı. Bu üçlükten sonra başka sayı olmadı ve müsabakanın ilk yarısı 42-33 Mimar Sinan Anadolu Lisesinin üstünlüğü ile son buldu.
TEMSİLCİMİZ TOPARLANDI
Üçüncü periyota orta alanda kenardan başlayan taraf konuk ekip Mimar Sinan Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı oldu. Üçüncü periyotta her iki takımında pivotları etkili oldu. Pota altında topla buluşan Murat bekletmeden dönüp turnikesini bıraktı ve üçüncü periyotun ilk sayısını kaydetti (44-33). Bu sayıdan sonra Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin etkili atakları geldi. Rakip potaya 6 sayı kaydedip kendi potalarında hiç sayı görmeyen Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi durumu 44-39 ‘a getirdi ve bu sayıları Halit Narin Meslek Lisesinin pivot oyuncuları Zafer ve İsmet kaydetti. Farkı kapatma çabasına yaklaşan Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı savunmada yaptığı hatalar sonucu üçüncü periyotu 47-59 mağlup kapattı. Üçüncü periyotun en başarılı ismi ise Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden Özcan, Mimar Sinan Anadolu Lisesinden ise yaptığı asist ve sayılar ile Baran oldu.
FARKLI MAĞLUP OLDUK

Son periyota başlayan Halit Narin Teknik ve Endüstri  Meslek Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı beklemedikleri bir alan savunması görünce topu çabuk kaybettiler ve savunmada toparlanamayan temsilcimizin hatalarını affetmeyen isim Mimar Sinan Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımından Baran oldu. Rakip boyalı alana giren Baran turnikesini bırakarak durumu 47-61 yaptı. Son periyotta Halit Narin Teknik ve Endüsri Meslek Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı Özcan ve Ali Can, Mimar Sinan Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımından ise Baran, Tunahan ve Emirhan’la buldukları karşılıklı sayılarla aradaki sayı farkını korudu. Son dakikalarda kontrollü bir oyun ortaya koyan konuk ekip karşılaşmadan da 57-83’lük skor ile galip ayrıldı.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10