Bölge hastanesinin temeli bu yıl atılacak

Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, Malkara'ya yapılacak olan 150 yataklı bölge hastanesinin inşaatına bu yıl başlanacağını açıkladı.

Malkara 10.02.2012 18:33:00 0
Bölge hastanesinin temeli bu yıl atılacak

 Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, Malkara'ya yapılacak olan 150 yataklı bölge hastanesinin inşaatına bu yıl başlanacağını açıkladı.

TEMELİ BU YIL ATILACAK
Sağlık Bakanlığına devredilen hastane arsasının zemin etütlerinin yapıldığını ve diğer bürokratik işlemlerinin bitirilmesinin ardından inşaatın temelinin atılacağını belirten Başkan Kaya, “Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan 100 Yataklı Bölge Hastanesinin 150 yatağa çıkarılacağı ve inşaatının da Haziran-Temmuz ayları içerisinde atılacağı belirtti. Hastane için gerekli olan arsanın Sağlık Bakanlığına devrinden sonra Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yapılan görüşmelerde hastane inşaatının 2013 yatırım planına alındığını belirtmiş, biz de bunun erkene alınmasını istemiştik. Kendilerinin girişimleri ile hastane inşaatı temelinin 2012 yaz aylarında atılacağını öğrendik. Tüm işlemleri en kısa zamanda çözümleyerek inşaata başlayacaklar. Hastane inşaatı 1,5- 2 yıl içerisinde bitirilecek” dedi.
2014 YILINA KADAR PROJELER TAMAMLANACAK
Hastanenin yapılması ile birlikte Malkara’nın bölgede ekonomik olarak büyük bir ivme kazanacağını ifade eden Kaya, Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların çalışmaya başlamasının da ilçedeki işsizlik oranının azalmasına katkı sağlayacağını belirtti. Belediye Başkanı Birol Kaya, Malkara'da 2014 yılına kadar kanalizasyon, içme suyu, çarşı bölgesinin elektrik kablolarının yeraltına alınması, huzur evinin yapılması projelerinin de tamamlanacağını ve Gazibey Mahallesi TOKİ inşasına başlanacağını ifade etti.
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10