“Trakya’da CHP zihniyetini sandığa gömeceğiz”

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğl’nun katılımı ile gerçekleştirildi. Kongrede konuşan Bakan Eroğlu “Trakya’da CHP zihniye

Tekirdağ 14.02.2012 19:10:00 0
“Trakya’da CHP zihniyetini sandığa gömeceğiz”

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanlığının 4. Olağan Kongresi önceki gün yapıldı.

 

İLÇE KONGRESİ YAPILDI

 

Kongre, Divan Heyetinin seçilmesiyle başladı. Divan Heyeti Başkanlığına AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Şükrü Akçaoğlu, Başkan Yardımcılığına İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Koncagül, AK Parti Tekirdağ Belediye Meclis Üyesi Nevzat Bahar, Banarlı Belediye Başkanı Selami Altınay ve AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Önbey seçildi.

 

TEKİRDAĞ, TRAKYA’NIN PARLAYAN YILDIZI

 

İlçe kongresinde konuşan Bakan Eroğlu, Tekirdağ'ın Trakya Bölgesi'nin yıldızı olarak parladığını belirterek, Tekirdağ'ın önümüzdeki dönemde büyükşehir belediyesi statüsü kazanacağını söyledi. AK Parti olarak gelecek seçimlerde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ni hep birlikte kazanacaklarını söyleyen Eroğlu, “Belediyecilikte biz, şu ana kadar destanlar yazdık. Şu anda, Trakya'nın bütün meselelerini biz çözüyoruz. Bölgede, tarım, turizm ve sanayiyi canlandırmak için özellikle bakanlığımıza büyük rol düşüyor. Trakya'da, sulanmadık tarım arazisi kalmasın diye karar aldık ve bu çerçevede, bölgedeki 12 tane baraj, gölet ve sulama tesisini yatırım kapsamına aldık. Tekirdağlıların, 2050 yılına kadar hiçbir şekilde içme suyu sıkıntı olmasın diye Naip Köy Barajı'nın temelini attık. Bu zor bir baraj. 20 metre alüvyon var. Yaklaşık 56 metre de barajın yüksekliği var. Tekirdağ’ımızın suyunu, bu barajdan temin edeceğiz” dedi.

 

“KENT ORMANI KURULACAK”

 

Tekirdağ'da, erozyondan korunma için ağaçlandırma çalışmalarını hızlandırmak üzere Orman İşletme Müdürlüğü kurduklarını belirten Eroğlu, “Topraklarımız erozyona maruz kalıyor. Bu yüzden, hem erozyonu kontrol edecek hem ağaçlandıracak hem de topraklarımızı koruyacak olan çok önemli bir faaliyet yapıyoruz. Tekirdağ'a, kent ormanı kurmak için çalışma başlattık” diye konuştu.

 

“TRAKYA’DA CHP ZİHNİYETİNİ SANDIĞA GÖMECEĞİZ”

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Trakya Bölgesi için verdiği en büyük talimatın Ergene olduğunu belirten Eroğlu, “Ergene Havzası'nda hiçbir CHP'li belediyenin arıtma tesisi yok. Katı atık bertaraf tesisi yok. Bunlar belediyecilikten anlamaz zaten. Herkes de bunu bilsin. Trakya'da, CHP zihniyetini sandığa gömeceğiz. Çünkü, onların derdi sizlere hizmet etmek değil. Başbakanımızın talimatıyla, havzanın tamamının kurtarılması için, oradaki bütün dere ıslahları, ağaçlandırma, erozyon kontrolü, özellikle fabrikalarla ilgili Islah Organize Sanayi Bölgeleri'nin kurulması, bütün belediyelerin atık su tesislerinin tarafımızdan yapılması, ayrıca katı atık bertaraf tesislerinin yapılmasına ve bunların kontrolüne kadar her şeyi kapsayan bir proje hazırladık” dedi. Tekirdağ'a 4 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurduklarını da ifade eden Eroğlu, istasyonların talep üzerine Şarköy ve Hayrabolu’ya da kurulacağını kaydetti. Kongre, AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve T.Ziyaeddin Akbulut’un konuşmaları ile devam etti.

 

CHP’YE YÜKLENDİ

 

Kongrede konuşan Merkez İlçe Başkan Adayı Emrah Tunca da AK Parti çatısı altında hizmet yarışında ön sıralarda yer almak için gece gündüz demeden çalışacaklarını ifade etti. CHP’li belediyeye yüklenen Tunca, beceriksiz yöneticilerin Tekirdağ’ın gelişimini sekteye uğrattığını belirterek, “Taş taş üstüne koyamayan bu yönetimin yerine hizmet aşığı AK kadroları iş başına getirmek için çalışacağız. Tekirdağ hizmet bekliyor. Bu beklentiye mevcut belediye cevap veremiyor. İnşallah Tekirdağ Belediyesini kazanarak vatandaşımızın beklentilerini karşılayacağız” dedi. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Emrah Tunca’nın tek listesi ile gidilen seçimlerde 148 delege oy kullandı. Emrah Tunca, oyların 141’ini alarak ilçe başkanlığına seçildi.

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10