Çevre Mevzuatı Uygulamaları masaya yatırıldı

Tekirdağ Valiliği İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle 'Çevre Mevzuatı Uygulamaları' konulu eğitim verildi.

Çorlu 15.02.2012 19:12:00 0
Çevre Mevzuatı Uygulamaları masaya yatırıldı
Tekirdağ Valiliği İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle "Çevre Mevzuatı Uygulamaları" konulu eğitim verildi.
SCHENGEN VİZESİ İLE GİRİŞ ÇIKIŞ YAPABİLECLER
Eğitimde konuşan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu, kalkınmanın temellerinden biri olan ve istihdam yaratan sanayinin ülke ekonomisindeki yerinin tartışılamaz bir gerçek olduğunu belirtti. Sanayi açısından bakıldığında, çevre konusunun her geçen gün artarak gündeme gelen ve yeni düzenlemeler ile uyum çalışmalarının süratle devam ettiği bir konu haline geldiğini ifade eden Güleroğlu, “Yönetim kurulumuz, göreve geldiği günden beri çevre konusunu en üst düzeyde ele almış ve bölgemiz için çalışmalar yapmıştır. Bu çalışmaların en başında ıslah organize sanayi bölgeleri gelmektedir. Çorlu TSO, sanayi yoluyla kalkınma hedefine yürürken çevreyi korumanın çok önemli olduğunu her fırsatta dile getirmekte ve bu bilinçle hareket etmektedir. Odamız bu farkındalıkla, bir yandan sanayinin gelişimini hedeflerken bir yandan da çevresel değerleri en üst seviyede tutmaktadır. Bu arada, iş adamlarımıza bir müjdem var. Bulgaristan vizesi gündem maddemizdi. Trakya'daki başkanlar olarak boykot etme kararı aldık. Trakya başkanlarının ortaya koyduğu bu tavır olumlu sonuçlandı. Bundan sonra iş adamlarımız Bulgaristan ziyaretlerinde schengen vizesi ile giriş ve çıkış yapabilecek” dedi. 
GİDERİN BİR KISMINI DEVLET ÖDEYECEK

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ceyhan da Ergene Havzasıyla ilgili çok iyi adımlar attıklarını ve belediyelerin arıtma tesisi projelerinin bittiğini belirterek “Belediyelerin bir çoğu bu yıl içerisinde temel atmaya başlar. Ergene havzasındaki Tekirdağ'ın ilçe belediyeleri artıma tesisi yapacak. Bundan sonra da çamurlarla ilgili çalışma yapmamız lazım ve bu çalışmayı profesyonel olarak yapmamız gerekiyor. Arıtma tesisi ayrı bir maliyet, çamurunu gidermek ayrı bir maliyet. Artıma tesisinin en büyük gideri elektrik. Bu elektrik giderinin belli bir kısmını devlet karşılıyor." dedi.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10