Anne ve babasının ismini anaokulunda yaşatacak

Bony Çorap Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gülkaya tarafından Fevzipaşa Mahallesi’ne yaptırılacak olan Zehra-Mehmet Gülkaya Anaokulu’nun protokolü dün imzalandı. İmza töreninde konuşan Gülkaya, hem

Çerkezköy 16.02.2012 18:38:00 0
Anne ve babasının ismini anaokulunda yaşatacak

 Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Bony Çorap Fabrikası tarafından Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi Yeşil Cami yanına yaptırılacak olan anaokulunun protokolü dün imzalandı.

 

ANAOKULU PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Tekirdağ Valiliği’nde düzenlenen imza törenine Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Tekirdağ İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Ahmet Azcan, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Bony Çorap Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gülkaya katıldı. Arsası Çerkezköy Belediyesi tarafından bağışlanan 100 öğrenci kapasiteli Zehra-Mehmet Gülkaya Anaokulu’nu Bony Çorap yapacak. Anaokulunun donanımı ise Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak.

 

5 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

 

Yaklaşık maliyeti 400 bin TL olan anaokulunun 5 ay içinde tamamlanması hedefleniyor. Anaokulunun tamamlanmasının ardından açılış Tekirdağ Valiliği, Çerkezköy Belediyesi ve Hayırsever Hasan Gülkaya işbirliği ile yapılacak. Anaokulu protokolünün imzalanmasının ardından açıklama yapan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, gençlerin diğer okullarda başarılı olması için anaokullarının çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi dolayısıyla Çerkezköy’de nüfusun sürekli arttığını ve artan nüfusla birlikte okul ihtiyacının da doğduğunu ifade eden Vali Kemelek “Biz elimizdeki kaynakların hepsini oraya yönlendiriyoruz ama yetemiyoruz. Bu sırada hayırsever vatandaşlarımızın yardımları yetişiyor” dedi.

 

“HER SENE BİR OKUL”

 

Anaokulunu yaptıracak olan Bony Çorap Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gülkaya da “Daha önce böyle bir planım yoktu. Ama Allah bana güç verdi. Ben de anne ve babamın adına böyle bir okul yaptırmaya karar verdim. Çok mutluyum” dedi. Her sene bir okul yaptırmayı düşündüğünü ifade eden Gülkaya “Allah bana güç verdiği sürece her sene bir okul yaptırmayı düşünüyorum. Eğitime çok önem veriyorum. Allah yolumuzu açık etsin” diyerek anaokulunun Çerkezköy’e ve bölgeye hayırlı olmasını temenni etti. Öte yandan Kapaklı’da 2 katlı anaokulu projesinin de yapım aşamasında olduğunun da müjdesi verildi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10