Tekirdağ, depreme hazır mı?

Tekirdağ’ın birinci derecede deprem kuşağında yer aldığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 1912 yılında Şarköy’de meydana gelen depremde 30 bin kişinin hayat?

Çerkezköy 16.02.2012 18:48:00 0
Tekirdağ, depreme hazır mı?

Tekirdağ’ın birinci derecede deprem kuşağında yer aldığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 1912 yılında Şarköy’de meydana gelen depremde 30 bin kişinin hayatını kaybettiğini anımsattı.

 

RİSK SÜRÜYOR

 

Marmara Denizi açıklarından geçen fayın Tekirdağ’ı da etkilemeye devam ettiğini ifade eden Yüceer “1999 yılında meydana gelen Gölcük depremi Tekirdağ’da büyük paniğe neden olmuş, özellikle Şarköy, Hayrabolu ve Çorlu başta olmak üzere birçok ilçede vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirmişlerdir. Son olarak Temmuz 2011’de Marmara Ereğlisi açıklarında meydana gelen 5.2’lik deprem bölge için riskin sürdüğünü bir kez daha hatırlatmıştır” dedi.

 

HAZIR MI?

 

Geçtiğimiz günlerde bir konferansa katılan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın Marmara ve Tekirdağ’ı deprem konusunda bir kez daha uyardığını belirten Yüceer, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu soru önergesinde, Tekirdağ’ın bahsi geçen muhtemel iki depreme hazır olup olmadığını sordu. Yüceer “Marmara ve Tekirdağ ilimizin olası depremden en az hasarla çıkabilmesi için önleme, zarar azaltma ve hazırlık anlamında yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler nelerdir?

 

Özellikle üzerinde durulan 2 depremden en çok etkilenecek yerleşim yerlerinin tespiti ve bu yerleşim yerlerinde deprem dayanıklılık analizi yapılmış mıdır? Yapılan analizler sonucunda elde edilen veriler nedir? Risk taşıdığı saptanan bina sayısı kaçtır? Depremde tehlike arz eden binalar için deprem güçlendirme çalışmaları yapılmakta mıdır? Deprem güçlendirme çalışmaları için harcanan miktar ne kadardır? Risk taşıdığı için yıkılmasına karar verilen bina mevcut mudur? Bakanlığınızca deprem güçlendirme çalışmaları için İl Özel İdaresi emrine verilen ödenek miktarı ne kadardır?

 

Haber / Sevim BOZKURT
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10