“Herkes elini taşın altına koymalı'

Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi 5. toplantısını yaptı. Toplantıda Kadın Konseyi içinde alt çalışma gruplarının oluşturulması, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yapılabilecek etkinlik

Çerkezköy 17.02.2012 18:41:00 0
“Herkes elini taşın altına koymalı

 Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin 5. toplantısı dün saat 11.00’da Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi.

DAHA DETAYLI ÇALIŞMALAR YAPILABİLECEK
Kadın meclisi başkanı Aynur Düzgünel başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ilk gündem maddesinde, Kadın Meclisi içinde çeşitli alt çalışma grupları oluşturulması konusu görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aynur Düzgünel, alt çalışma gruplarının oluşturulmasıyla, üyelerin farklı konulara yöneleceğini ve konularla ilgili daha detaylı çalışmalar gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Eğitim ve Sosyal İşler Grubu, Aile Düzeni Koruma Grubu, Kadın Dayanışma Grubu, Çevre Grubu ve Sağlık Grubu gibi grupların oluşturulabileceğini söyleyen Aynur Düzgünel, “Kim hangi gruba dahilse o grubun konusu dahilinde çalışmalar yapar” dedi. İlgili gündem maddesi üyeler tarafından da kabul edildi.
GENEL KURULDAN ÖNCE ETKİNLİK YAPILAMAZ
Toplantının ikinci gündem maddesinde 17 Şubat 1926’da kabul edilen Türk Medeni Kanunu’nun 86. yıl dönümü kapsamında yapılacak etkinliklerin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri ile birleştirilmesi önerildi. Aynur Düzgünel, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bilgilendirme toplantıları ve panel düzenleyebiliriz. Panele konuşmacı olarak milletvekillerimizi ve hukukçularımızı davet edebiliriz. Toplantılarda konuşmacılarımız mal paylaşımı, nikah, boşanma, miras sözleşmesi gibi konularda katılımcılarımızı bilgilendirebilir” dedi. Aynur Düzgünel’in bu önerisi diğer meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Konuyla ilgili konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, şu an alınan kararların genel kuruldan geçmeden uygulanamayacağını belirterek, bu yılki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kent Konseyi olarak herhangi bir organizasyon yapamayacaklarını söyledi ve çalışmaların önümüzdeki yıl için hazırlanması gerektiğini ifade etti.
HİÇBİR ÇALIŞMA YAPILMAMIŞ
Toplantının son gündem maddesinde ise ‘Aile İçi İletişim Seminerleri’ düzenlenmesi önerildi. Çerkezköy’de lise ve ilköğretim alanında 16 okulun faaliyet gösterdiğini belirten Aynur Düzgünel, “Daha önce konuyla ilgili bu seminerlerin her okulda ayrı ayrı uygulanması yönünde karar alınmıştı. Fakat yaptığım araştırmalarda bugüne dek çoğu okulda konuyla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını gördüm” dedi. Aile içi iletişim seminerlerinin ilk olarak 16 okulun birlikte yer alacağı şekilde büyük bir konferans salonunda yapılmasını öneren Düzgünel, “Katılımın yoğun olması halinde sonraki Aile İçi İletişim seminerlerimizi 16 okulumuzu gruplara ayırarak farklı yer ve tarihlerde gerçekleştirebiliriz” önerisinde bulundu. İlçe Milli Eğitim ve okullarla işbirliği yapılarak ilk seminerin toplu bir şekilde gerçekleştirilmesi, daha sonra seminere olan katılım göz önünde bulundurularak aynı toplantıların farklı farklı okullar için yapılması ve seminere konuşmacı olarak alanında uzman bir psikolog davet edilmesi kararlaştırıldı.
ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYALIM
Toplantı sonunda konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Çerkezköy’ün daha yaşanılabilir hale gelebilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, Kadın Meclisi üyelerinden, Konsey’e faydalı fikirler sunabilecek arkadaşlarını davet etmelerini istedi. Çerkezköy sınırları içinde yaşayan herkesin toplantılara katılabileceğini ifade eden Gayretli, “Toplantılarımıza olan katılım ne kadar fazla olursa o kadar farklı fikir çıkar ve çalışmalarımız zenginleşir. Dolayısıyla bundan en çok Çerkezköy faydalanır” dedi.
BİR SONRAKİ TOPLANTI 24 ŞUBAT’TA
Aynur Düzgünel’in başkanlık ettiği ve Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli’nin de hazır bulunduğu toplantıda kabul edilen gündem maddeleri Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na havale edildi. Nisan ayında yapılacak olan Genel Kurul’da da uygulama aşamasına geçilebilmesi için karara bağlanacak. Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin bir sonraki toplantı tarihi 24 Şubat olarak belirlendi.
Haber / Ahmet KARDEŞ
       

0282 726 91 91
0282 747 65 10