İlçe olmak için Karaağaç da başvurdu

Tekirdağ’ın Büyükşehir olacağının açıklanmasının ardından beldelerin kapanacağı endişesi taşıyan belde belediye başkanları ilçe olmak için başvuruyor. Kapaklı ve Kızılpın

Çerkezköy 19.02.2012 19:06:00 0
İlçe olmak için Karaağaç da başvurdu
Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Karaağaç’ın ilçe olması, yapılması planlanan meslek lisesi ve dere ıslahına destek bulmak için beraberindeki heyetle birlikte gittiği Ankara’dan döndü.
İLK ZİYARET BELEN’E
Kapaklı, Kızılpınar ve Veliköy’den sonra Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel de ilçe olma başvurusu için beraberindeki heyetle Ankara’ya gitmişti. Ankara’da, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen tarafından karşılanan heyet, kendisine ziyaret sebepleri hakkında detaylı bilgi verdi. Bülent Belen’in kendileriyle yakından ilgilendiğini söyleyen Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, kendisinden destek sözü aldıklarını belirtti. Özkan Yücel daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Eski İçişleri Bakanlarından ve halen TBMM Başkan Vekilliği yapan MHP Milletvekili Meral Akşener’i ziyaret etti. TBMM Başkan Vekili Meral Akşener’e, Karaağaç’ın ilçe olma başvurusu ile ilgili dilekçeyi veren Özkan Yücel, “Meral Akşener ile görüşmemizde ilçe olmak için kendisinden destek istedik. Kendisi, Karaağaç’tan her kesim ve partiden kişilerin bu hizmeti almak için bir arada olmasını takdir ve sevinçle karşıladı. Gerekli konularda her türlü desteği vermeye açık olduğunu belirtti” dedi.
AKŞENER VE YEMİŞÇİ DESTEK SÖZÜ VERDİ
Meral Akşener’in ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi’nin yanına giden Karaağaç heyeti burada da Karaağaç Dere Islahı Projesi konusunda görüşmelerde bulundu. Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, “AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi,  Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nü arayarak bizim için randevu aldı ve İçişleri Bakanlığı İl Yönetim ve Mülki Bölümler Şube Müdürlüğü’ne dilekçemizin verilmesini sağladı. Ayrıca Karaağaç’a yapılması düşünülen Meslek Lisesi ile ilgili de Çerkezköy’e geldiğinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ile bizzat görüşüp destek isteyeceklerini söyledi” dedi.
1 MİLYON TL TOPLAYIN
Ziyaretlerin devamında Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’i ziyaret eden Karaağaç heyeti burada da Milletvekilinden Meslek Lisesi, Dere Islahı ve İlçe olmak için destek sözü aldı. Karaağaç heyeti daha sonra AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut’u ziyaret etti. Akbulut ziyarette “Çerkezköy’e geldiğimde OSB ve Ticaret ve Sanayi Odası ile Meslek Lisesi’ne destek verilmesi için görüşeceğim. Ayrıca lise için 1 milyon TL toplanması halinde geri kalan kısmın devlet tarafından karşılanması için elimden geleni yapacağım” sözünü verdi.
DİLEKÇEYİ BAKANLIĞA SUNDU
TBMM’deki ziyaretlerin ardından İçişleri Bakanlığı İl Yönetimi ve Mülki Bölümler Şube Müdürlüğü’ne 15.02.2012 tarih ve 1622 sayı nolu ilçe olma talebiyle ilgili dilekçe verdiklerini söyleyen Dr. Özkan Yücel, DSİ Genel Müdürlüğü Özel Kalem Müdürlüğü’ne de dere ıslahı projesi ile ilgili 15.02.2012 tarih ve 39771 sayılı dilekçenin verildiğini, gerekli başvuruda bulunulduğunu ifade etti.
BERABERİNDEKİ HEYETE TEŞEKKÜR ETTİ
Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, kendileriyle birlikte Karaağaç için Ankara’ya gelen Karaağaç Belediye Meclis Üyeleri Ercan Çelik, Çetin Özhan, Şahin Salgar ve Ensar Şimşek, AK Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, AK Parti Karaağaç Belde Teşkilatı Üyesi Gökhan Babacan, Karaağaç Belediyesi Fen İşleri Müdürü Fevzi Uğurlu ve Fatih Mahallesi Muhtarı Sevdekar Açık’a teşekkür etti. Yücel, “Karaağaç için parti ayrımı gözetmeden sadece hizmet için tüm partiler ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldik ve böyle bir ziyarette bulunduk. Karaağaç için son derece önem taşıyan Dere Islahı projemiz, Meslek Lisesi projemiz ve ilçe olma talebimiz hakkında milletvekillerimizle görüşmelerde bulunduk. Umarım tüm konularda milletvekillerimizin de desteğiyle olumlu sonuçlar alacağız. Özellikle Dere Islahı ile ilgili başvurumuza, Bakanlığın Ergene Havzası Koruma Planı çerçevesinde olumlu bakmasını ve biran önce derenin ıslahına başlanmasını bekliyorum” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10