At arabacıları eylem yaptı

Tekirdağ’da yaklaşık 150 kişilik bir grup at arabalarının elinden alınacağına yönelik kararı protesto etmek için belediye önünde eylem yaptı.

Tekirdağ 20.02.2012 18:58:00 0
At arabacıları eylem yaptı
Tekirdağ’da yaklaşık 150 kişilik bir grup at arabalarının elinden alınacağına yönelik kararı protesto etmek için belediye önünde eylem yaptı.
KARARI PROTESTO ETTİLER
Edinilen bilgiye göre Tekirdağ Belediye Meclisi’nin aldığı “Şehir merkezinde at arabasıyla dolaşan kişilere Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem yapılması” kararı Tekirdağ Valiliği tarafından onaylandı. Tekirdağ Aydoğdu Mahallesi’nde hurdacılık yapan ve karton toplayan Romanlar bu kararı protesto etmek için Tekirdağ Belediyesi önüne gelerek Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıçla görüşmek istedi. Olay yerine gelen Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Ekipleri Aydoğdu Mahallesi sakinlerini Tuğlalı parka götürerek orada sakinleştirmeye çalıştı. Sakinleşmeyen vatandaşların aralarından seçtiği iki tane temsilci polis eşliğinde Belediye Binasına götürülerek, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğiter’e dertlerini anlattı.
“KARAR SADECE BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”
Belediye Başkan Yardımcısının yanına giden iki temsilci “Mahallemizin çoğunluğu hurdacılık yapıyor ve bu at arabaları onların ekmek tekneleri. Siz bu at arabalarına el koyduğunuzda bu insanlar ne iş yapacaklar evlerine nasıl ekmek götürecekler” diye yakındı. Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğiter da bu kararın sadece belediyeyle ilgili olmadığını ve tüm Türkiye’de böyle bir karar alındığını söyledi. Karara göre şehir merkezinde at arabalarının gezmesinin artık yasak olduğunu belirten Yiğiter, vatandaşlara atlarının alınması halinde kendilerinin mağdur edilmeyeceğini söyledi.
VALİLİĞE DİLEKÇE SUNDULAR

Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğiter’den istediği cevabı alamayan Romanlar Tuğlalı Park’ta dilekçe doldurarak Tekirdağ Valiliği’ne sundu.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10