Karaağaç Gençlikspor uzatmalarda puanı kurtardı

Tekirdağ 2. Amatör küme B Grubu’nda mücadele eden Karaağaç Gençlikspor ligin ilk hafta karşılaşmasında deplasmanda Küçükyoncalıspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında maçın ilk devresinde pe

20.02.2012 19:22:00 0
Karaağaç Gençlikspor uzatmalarda puanı kurtardı
Bu yıl Tekirdağ Amatör Lig B Grubu’nda mücadele eden Karaağaç Gençlikspor ilk haftayı beraberlik ile tamamladı.
13.00’DE BAŞLADI
Saray Sahası’nda Pazar günü saat 13.00’de başlayan karşılaşmaya Karaağaç Gençlikspor 1-Tanju, 2-Baki, 3-Samet, 4-Rasim, 5-Talip, 6-Yalçın, 7-Tayfun, 8-Savaş, 9-Refik, 10-Tanju, 11-Önder ilk onbiriyle çıktı. Ligin başlamasıyla ilk maçına çıkan Karaağaç Gençlikspor karşılaşma öncesi “Tüm Takımlara Başarılar dileriz” yazılı bir pankartla gelerek büyük centilmenlik örneği gösterdi.
KÜÇÜKYONCALISPOR ÖNE GEÇTİ
Kötü zeminde oynanan mücadeleye Küçükyoncalıspor’un başlama vuruşuyla başlandı. Maç başlar başlamaz kısa paslarla oyuna adapte olma çabasında bulunan Küçükyoncalıspor, kendi yarı alanında kısa paslaşmalar yaparak topa hakimiyetini sürdürdü. Buna karşılık Karaağaç Gençlikspor pres yapmaya başladı. Yapılan presler sonuç vermedi ve karşılaşmanın ilk 20 dakikasında her iki takımda etkili atak gerçekleştiremedi. Karşılaşmada 25. dakikaya gelindiğinde Karaağaç Gençlikspor’dan Serdar kendi ceza sahasında topu ayağında fazla bekletince kalelerinde golü görmeleri kaçınılmaz oldu. Topu ayağında bekleten Serdar rakibinin presiyle karşılaştı ve topu kaptırdı. Hatasını telafi etmek için rakibinden topu almaya çalışan Serdar, rakibini düşürdü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı gole çeviren Küçükyoncalıspor karşılaşmanın 25. dakikasında 1-0 öne geçti.
İLK DEVREDEN TEK GOL ÇIKTI
Temsilcimiz Karaağaç Gençlikspor yedikleri golden sonra toparlanma çabasına girdi ve karşı ataklar yapmaya başladı. Ancak zeminin çamur olması her iki takım içinde ataklarda gol bulmaları zorlaştı. İlk yarının son dakikalarına gelindiğinde Karaağaç Gençlikspor’dan Rasim rakibiyle girdiği ikili mücadelede yerde kaldı ve sakatlandı. İlk yarı Karaağaç Gençlikspor etkili olmak istesede zemin buna müsaade etmedi. Küçükyoncalıspor ise attıkları golden sonra daha defansif bir oyun ortaya koydu. İlk yarıda verilen 1 dakikalık uzatma dakikası da oynandıktan sonra hakem ilk yarının bitiş düdüğünü çaldı. İlk yarıyı 1-0 geride kapatan Karaağaç Gençlikspor, soyunma odasına moralsiz girdi.
KARAAĞAÇ GENÇLİKSPOR BASTIRDI
İkinci yarıya Karaağaç Gençlikspor’un başlama vuruşuyla başlandı. İlk yarının son dakikalarında sakatlanan Rasim’in yerine ikinci Kaan oyuna dahil oldu. Karaağaç Gençlikspor 1-0 geride olmasına rağmen daha rahat bir oyun sergiliyordu ve kısa paslaşmalarla topa hakim olmayı bildiler. Kısa paslaşmaların ardından atağa geçen Karaağaç Gençlikspor aradıkları golü ikinci yarının ilk çeyreğinde de bulamadı. Dakikalar ilerledikçe Karaağaç Gençlikspor sağlı sollu ataklarını geliştirmeye devam etti. Küçükyoncalıspor 1-0’lık üstünlüğü korumak için defansif oyununa devam etti. Ancak dakika 89’da Karaağaç Gençlikspor bir kontra atak yakaladı. Sağ kanattan gelişen atakta Tanju kaleyi çaprazdan gördü vuruşunu yaptı. Top az farkla auta çıktı. Maçın 90. dakikası sona erdi. Karaağaç Gençlikspor, rakip kalede ne kadar etkili olmak istese de istediği golü bir türlü bulamadı.
UZATMALARDA BİR PUANI KAPTI
Karşılaşmanın normal süresi bitti ve maçın hakemi 4 dakika uzatma verdi. Uzatma dakikalarının ilk üç dakikası etkili ataklar geliştiremeyen Karaağaç Gençlikspor 90+4 aradığı golü ceza sahası dışından şık bir vuruşla buldu. Rakip ceza sahası dışında kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Önder mükemmel bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 1-1 yaptı. Bu golden sonra yapılan santranın ardından karşılaşmanın hakemi maçı bitirdi. Zorlu mücadele 1-1 eşitlikle sona ererken ligin ilk karşılaşmasında Karaağaç Gençlikspor 1 puana razı oldu.
“İYİ OYNADIK”
Karşılaşması sonrası açıklama yapan Karaağaç Gençlikspor Başkanı Cihangir Yıldız“Çok pozisyona girdik ve çok mücadele ettik. Karşılaşmanın 80. dakikasında kalemizde büyük bir tehlike atlattık. Boşta kalan kalemize giden topu Samet çizgiden çıkardı ve karşılaşmadan mağlup ayrılmamamızı sağladı. Maçın uzatma dakikalarında Önder çok şık bir golle bize 1 puanı getirdi. Genç oyuncularımız ilk maçımızda iyi bir mücadele ortaya koydular. Rakibimize ligde başarılar diliyorum ama rakibimizin bulduğu golü şans eseri bulduğu kanaatindeyim. Saha zemini çok kötüydü ve bu şartlarda oynayan oyuncularımızı kutluyorum. Tekirdağ’da bir ilk yaptık ve “Tüm Takımlara Başarılar” pankartını açarak fair play örneği verdiğimizi düşünüyorum. Bizim amacımız zaten fair play bir görüntümüzün olması” dedi.

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10