Derbide gülen taraf Veliköy oldu

Süper Amatör Ligde mücadele eden iki temsilcimiz Veliköyspor ile Sitespor 12. hafta karşılaşmasında Veliköy sahasında karşı karşıya geldiler. Ev sahibi ekip Veliköyspor karşılaşmanın ilk yarısÄ?

20.02.2012 19:25:00 0
Derbide gülen taraf Veliköy oldu
Süper Amatör Ligde mücadele veren iki temsilcimizin karşı karşıya geldiği karşılaşmada gülen taraf Veliköyspor oldu. Sitespor aldığı malubiyetle düşme hattına girmiş oldu.
13.00’DE BAŞLADI
Süper Amatör Ligde 12. hafta karşılaşmasında iki temsilcimiz karşı karşıya geldi. Veliköy sahasında oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip Veliköyspor 1-Emre, 2-Erkan, 3-Celal, 4-Yusuf, 5-Hakan, 6-Tuna, 7-Gökhan, 8-Gökhan K, 9-Sinan, 10-Musa, 11-Onur kadrosu ile çıkarken, konuk ekip Sitespor ise Sitespor 1-Rahmi, 2-Cihan, 3-İbrahim, 4-Uğur, 5-Semih, 6-Kaan, 7-Utku, 8-Kaan Çarık, 9-Olcay, 10-Bora, 11-Tolga kadrosu ile çıktı.
SİTESPOR ETKİLİ BAŞLADI
Süper Amatör Ligde düşme hattında olan Sitespor, Veliköyspor karşısında maça etkili başlayan taraf oldu. Her iki takımında alt sıralardan kurtulma mücadelesi verdiği karşılaşmada ilk atak Sitespor’dan geldi. Sağ kanattan gelişen konuk ekip atağında Olcay’a yapılan müdahale sonrası karşılaşmanın hakemi serbest vuruş kararını verdi. Topun başına serbest vuruşu kullanmak üzere Bora geçti. Kaleyi tam karşıdan gören noktadan Bora doğrudan kaleye şutunu çekti. Bora’nın sert şutuna kaleci Emre müdahale edemedi. Karşılaşmanın 15. dakikasında Bora’nın serbest vuruşuyla bulduğu golle Sitespor deplasmanda 0-1 öne geçti. Gelen golle beraber büyük sevinç yaşayan Sitespor 17. dakikada kalesinde büyük bir tehlike yaşadı. Golden iki dakika sonra sağ kanattan rakip kaleye yüklenen Veliköyspor  Sinan ile gole çok yaklaştı. Musa’nın sağ kanattan ceza sahasına havalandırdığı topa Sinan vurdu ancak kaleci Rahmi gole izin vermedi. Her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekip Sitespor’un 0-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.
VELİKÖYSPOR ÇABUK TOPARLANDI
Süper Amatör Ligde her iki temsilcimizin de alt sıralardan kurtulma mücadelesi verdiği karşılaşmanın ikinci yarısına Veliköyspor hızlı başladı. İlk yarıda serbest vuruştan gelen golle devre arasına 0-1 geride giren Veliköyspor ikinci yarının dördüncü dakikasında Musa ile beraberlik golünü buldu. Organize bir atakla rakip kaleye yüklenen Veliköyspor da Gökhan Küçük’ün şık bir pasla topu Musa ile buluşturdu. Musa ceza sahası dışından doğrudan kaleye sert bir şut çekti. Musa’nın şutunda çaresiz kalan kaleci Rahmi kalesinde golü gördü. 49. dakikada Musa ile gelen golle Veliköyspor, Sitespor karşısında beraberliği yakaladı. Beraberlik golünün gelmesiyle beraber karşılaşmada heyecan giderek yükseldi. Her iki takımda üç puan için ataklarını sıklaştırmaya başladı.
VELİKÖYSPOR ÜÇ PUANA SAHİP OLDU
 Karşılaşmanın 55. dakikasında gelişen konuk ekip atağında Bora’nın sağ çaprazdan çektiği şut az farkla auta çıktı. İkinci yarının son dakikalarında oyun hakimiyetini eline alan Veliköyspor üst üste geliştirdiği ataklardan sonuç alamadı. İkinci yarı erken bulduğu golle moralleri düzelten Veliköyspor 78. dakikada oyuna Gökhan’ın yerine giren Ömer ile galibiyet golünü buldu. Sağ kanattan gelişen Veliköyspor atağında Tuna pasını Sinan’a attı. Sinan sağ kanattan sürdüğü topu ceza sahası içerisine yolladı. Topun gelişine düzgün bir plase vuruş yapan Ömer karşılaşmanın 78. dakikasında takımını öne geçiren golü kaydetti. İlerleyen dakikalarda her iki takımın geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca, karşılaşmanın hakemi maçın bitiş düdüğünü çaldı. Veliköyspor ilk yarısını geride tamamladığı maçın ikinci yarısında bulduğu gollerle üç puana sahip olan taraf oldu. Süper Amatör Ligde alınan sonuçlarla Veliköyspor puanını 17’ye çıkararak dördüncü sıraya yükselirken, diğer temsilcimiz Sitespor ise 9 puanda kalarak yedinci sıradan dokuzuncu sıraya düştü.

Haber / Sedat KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10