Kanunen suç değil mi?

Çevirme işlemi için notere giden vatandaşın, noter tarafından anlaşmalı tercümana yönlendirilmesinin ardından hem o tercüme bürosuna hem de notere ayrı ayrı ücret ödediğini belirten Cumhuriyet Halk Pa

Çerkezköy 21.02.2012 20:46:00 0
Kanunen suç değil mi?
Çevirme işlemi için notere giden vatandaşın, noter tarafından anlaşmalı tercümana yönlendirilmesinin ardından hem o tercüme bürosuna hem de notere ayrı ayrı ücret ödediğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
Adalet Bakanlığı’nın konuyla ilgili yayınladığı genelgeye göre; yapılan çevirilerden ücretinin noter tarafından tahsil edileceği, bu ücretin yüzde ellisinin notere, diğer yüzde ellisinin de tercüme bürosuna ödeneceğinin ve tercüme bürosunun ayrı bir ücret talep edemeyeceğinin eğer ederse kanunen suç sayılacağının açıkça belirtildiğini ifade eden Köprülü Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde şu soruları yöneltti: “Çeviri işlemi için notere giden vatandaşın, hem noterin belirlediği tercüme bürosuna hem de notere çeviri ücreti ödediği iddiaları doğru mudur? Bakanlığınıza bu konuda ne kadar şikayet gelmiştir? Bu konuda bir işlem yapılmış mıdır? Noterler Birliği ve Adalet Bakanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamalar ve konuyla ilgili Bakanlığınız tarafından yayınlanan genelgede “Yapılan çevirilerden ücreti noter tahsil eder ve bu ücretin yüzde ellisi notere, yüzde ellisi tercüme bürosuna ödenir. Tercüme bürosu ayrı bir ücret talep etmez” denmektedir. Buna rağmen vatandaşların tercüme bürosuna ve notere iki kez ücret ödemesi kanunen suç değil mi?

Haber / Sevim BOZKURT 


0282 726 91 91
0282 747 65 10