Dolandırıcılık iddiasına 5 gözaltı

Edirne'de kurdukları tesisat şirketi ile merkezi kalorifer sistemi olan evlerde doğalgaz dönüşümü için iç tesisat yapmak vaadiyle yaklaşık 100 bin liralık dolandırıcılık yaptıkları öne sürü

Bölgede Gündem 21.02.2012 20:49:00 0
Dolandırıcılık iddiasına 5 gözaltı

Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.'den tesisat döşemek için kurdukları Edirne Merkez Doğalgaz (EMD) şirketi adına yetki belgesi alan 5 kişi, dolandırıcılık yaptıkları ihbarları üzerine polis tarafından takibe alındı. Yaklaşık 3 ay boyunca Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinde adım adım izlenen edilen şüphelilere yönelik önceki gün yapılan operasyonda E.U., C.A., D.S., E.A. ve H.E., işyerlerinde gözaltına alındı.

 

100 BİN TL DOLANDIRILDI İDDİASI

 

Edirne Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadeleri alınan şüpheliler doğalgaza dönüşüm tesisatı yaptırmak isteyenleri dolandırdıklarını itiraf ettikleri öne sürüldü. Polisin yaptığı incelemede şüphelilerin kurdukları şirketle doğalgaz tesisatı yaptıkları ve paralarını peşin aldıktan sonra tesisatları yarım bıraktıkları belirlendi. Tesisat döşemek için girdikleri evlerde işleri yarım bıraktıkları için teminat göstermek içinde sahte isimlerle sahte senetler verdikleri tespit edilen şüphelilerden 4 yıllık Siyasi Bilimler Fakültesi mezunu olan E.U.'nun güven oluşturmak için kendisini bazı müşterilerine eski kaymakam yada profesör olarak tanıttığı, bu yollarla en az 10 kişiyi yaklaşık 100 bin liralık dolandırdıkları ileri sürüldü.

 

SABIKALARI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

 

Doğalgaz tesisatı döşeme vaadiyle dolandırıcılık yapan 5 kişinin aynı suçlardan sabıkalı olduğu belirlenirken, çete elebaşı olduğu öne sürülen üniversite mezunu E.U.'nun daha önce dolandırıcılık suçundan 7 yıl hapis yattığı ve hakkında 8 yıllık kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle arandığı tespit edildi.

 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

 

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan E.U., C.A., D.S., E.A. ve H.E., 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik, gasp, hürriyeti tahdit, suça azmettirme, sahne kimlik düzenleme' suçlarından Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Aynı şirkette çalıştıktan sonra İstanbul'a kaçtığı belirlenen 3 kişi aranırken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10