“Kavgalarla değil icraatlarımızla anılmak istiyoruz”

Son zamanlarda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı olumlu çalışmalardan çok meclis toplantılarında çıkan tartışmalarla gündeme gelmesinden rahatsızlık duyduğunu belirten ÇTS

Çerkezköy 22.02.2012 21:46:00 0
“Kavgalarla değil icraatlarımızla anılmak istiyoruz”

 Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, basın açıklaması düzenledi.

KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak, meclis içinde yaşanan gereksiz tartışmalarla değil, yapılan çalışmalarla anılmak istediklerini belirten ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz gün Şubat Ayı Oğlan Meclis Toplantımızı yaptık. Maalesef son zamanlarda odamız, yaptığı icraatlarından çok, gereksiz konular hakkında yapılan tartışmalarla anılmaya başlandı. Yönetim olarak bizi bir kavganın içine çekmeye çalışıyorlar” dedi. Kimseyi kötüleme derdinde olmadıklarını söyleyen Tever, “Kol kırılır yen içinde kalır. Biz yaptığımız hizmetlerle anılmak istiyoruz” diye konuştu.
BÜTÇEMİZ YÜZDE 12 FAZLA VERDİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Veliköy’de yapılması planlanan fakülte kapsamındaki çalışmaları, Islah Organize Heyetine katılımı, Teknopark kurucu üyeliği kapsamında yüzde 1 oranındaki ortaklının konuşulması gerekirken, sürekli bir kavga ortamının yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Tever, “Biz, o bunu dedi, bu onu dedi kavgası içine çekilmek istemiyoruz. Biz odayı borç içinde aldık. Bu sene gelir bütçemiz yüzde 12 fazla verdi. Çalışmalarımız ortada. Fakat yaşanan bu tatsızlıklar, insanın iş enerjisini azaltıyor. Biz kimsenin ismini deşifre edip, kavga ortamı yaratma peşinde değiliz. Biz yaptığımız iş ile anılmak istiyoruz,bizler lafa değil icraata bakarız” dedi.
KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE ŞEFFAF BİR YÖNETİM SERGİLİYORUZ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın hukukun belirlediği kurallar çerçevesinde iş alımını gerçekleştirdiği gibi, gerekirse aynı şekilde işten çıkarma da yapabileceğini söyleyen başkan Tever, “Biz hukuk kuralları çerçevesinde hareket ediyoruz. Genel Sekreterimiz Selma Uğurlu’nun Ocak ayındaki odamıza maliyeti 8 bin 70 TL olmuştur. Söylendiği gibi 11 bin TL değildir. Selma Uğurlu 17 yıldır ÇTSO bünyesinde çalışıyor. Her yıl devletten zam alma hakkına sahip. Biz kendisine 2010’da yüzde 3, 2011’de yüzde 4 ve 2012’de yüzde 5 oranında zam yaptık. Organize Sanayi’deki firmalarda 17 yıldır görev alan bir müdürün maaşının ne kadar olduğuna bakılırsa aradaki fark daha net anlaşılacaktır. Bu durum bizim yönetimimize lanse edilmeye çalışılıyor” diye konuştu. Dursun Ali Tever, konuşmasının sonunda oda olarak gereksiz yere yapılan tartışmalarla değil, yapılan icraatlarla anılmak istediklerini ifade etti. 
Haber / Ahmet KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10