Engelliler Korosu konsere hazırlanıyor

Çerkezköy Belediyesi’ne geçen yıl Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aynur Düzgünel tarafından bölgesel kalkınma projeleri içerisinde bir kültür sanat etkinliği olarak sunulan Engelliler Orkestrası v

Çerkezköy 23.02.2012 21:10:00 0
Engelliler Korosu konsere hazırlanıyor

Çerkezköy Belediyesi’ne geçen yıl Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aynur Düzgünel tarafından bölgesel kalkınma projeleri içerisinde bir kültür sanat etkinliği olarak sunulan Engelliler Orkestrası ve Korosu çalışmalara başladı.

 

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

 

Proje ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve Proje Sorumlusu Aynur Düzgünel, projenin hayata geçirilmesinde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce ve Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’nın büyük katkılarının olduğunu belirterek “Engelliler ile ilgili daha çok proje yapılması lazım. Onların istedikleri şey kendilerine acınılması değil. Bu toplumun vatandaşı olarak sosyal etkinliklerde yer almak istiyorlar. Bence onlara sakat ve engelli insan yerine özel insan denilmeli” dedi.

 

KONSER İÇİN HAZIRLANIYORLAR

 

Engelli vatandaşlar her Çarşamba günü 15.00-17.00 saatleri arasında Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Fahrihan Ünsal yönetiminde konser için çalışmalarını sürdürüyor. Koroda ilk etapta 15 engelli üyenin bulunduğunu belirten Aynur Düzgünel, “Yeni kurduğumuz Engelli Korosuna bazı engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalye ile yürüdükleri için katılamadıklarını duydum. Anfi Tiyatro’da engelli vatandaşlarımız için rampa yapıldı, ayrıca belediyemiz engelli vatandaşlarımız için servis tahsis etti. Bütün engelli vatandaşlarımızı bu sosyal projeye bekliyoruz” dedi. Çalışmaların devam edeceğini belirten Düzgünel, konser için önümüzdeki haftalarda bir gün belirleyeceklerini ifade etti.

 

‘ONLAR ENGELLİ DEĞİL ÖZEL İNSAN’

 

Engelli çocukların ve gençlerin sosyal hayatlarına katkıda bulunmak ve özgüvenlerini geliştirmek için bu projeyi gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Düzgünel, “Şahsım adına onlara ‘engelli’ demek yerine ‘özel insanlar’ dememiz gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü çok zor bir hayatları olmasına rağmen, mücadeleden vazgeçmiyorlar. Onların yaşadığı zorlukları anlayabilmek için, bir güne mahsus tekerlikle sandalyeye oturmak, ya da gözlerini bağlayıp günlük yaşantısı sündürmeye çalışmak, ellerini kullanmadan bir şeyler yapmaya çalışmak yeterlidir. Bizim bir gün bile katlanamayacağımız zorluklara onlar her gün katlanıyorlar. Bu nedenle de onlar çok özel insanlardır. Projeye ilgi duyan ve koroya katılmak isteyen tüm ‘özel insanları’ bekliyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Sedat KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10