“Yeni otogar bu yıl yapılacak”

Çerkezköy’de yapılması planlanan yeni otogar hakkında mevcut seyahat firması sahipleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Ertem, projenin nasıl ihale edileceği ve içeriği hakkında bilgi verdi. Yeni otogarl

Çerkezköy 24.02.2012 20:37:00 0
“Yeni otogar bu yıl yapılacak”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, yeni yapılacak otogar projesi ve ihalesi hakkında otobüs firma sahipleri ile bir toplantı yaptı.

 

3 YOLU VAR

 

Dün saat 14.30’da Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda Belediye Başkanı Ali Ertem, firma sahiplerine yeni yapılacak otogar projesi ve ihale aşaması hakkında bilgi verdi. Proje ihalesinin 3 şekilde yapılabileceğini söyleyen Başkan Ertem, “Projeyi Belediye olarak tek başımıza yapabiliriz. Yap işlet modeli ile bir yükleniciye yaptırabiliriz. Ya da sizlerle ortak hareket ederek birlikte yapabiliriz” dedi. Yeni otogar projesinin belediye tarafından yapılması durumunda ihale yapılması gerektiğini belirten Ali Ertem, bu durumda ihaleye herkesin katılabileceğini, mevcut firma sahiplerinin bu oluşumda yer bulamayabileceğini söyledi. Yap işlet modeli ile yapılması durumunda ise otogarın 10-15 yıl gibi uzun bir süre için bir kişinin tekelinde olacağını ifade eden Ertem “İhaleyi alan şahıs yazıhaneleri istediği kişiye istediği fiyattan verebilecek. Fakat biz bu projeyi sizlerle birlikte yapmak istiyoruz. Pazaryeri projesini de aynı şekilde yapacağız. Bu proje yapılacak. Sizle yada sizsiz. Ama ben sizlerle birlikte yapmak istiyorum” dedi.

 

HİZMET KALİTESİ ARTACAK

 

Belediye olarak söz konusu projeyi yapabilecek güce sahip olduklarını söyleyen Ertem, yeni otogarın en kısa zamanda tamamlanabilmesi için firma sahiplerinden ödedikleri kiraların belli bir tutarını peşin ödemelerini istedi. Projede 10 yazıhane yapılmasını öngördüklerini söyleyen Ertem, “Çerkezköy ara yolda yer almadığı için bu sayının yeterli olacağını düşündük. İstanbul ve Çorlu’ya, hatta ilerleyen zamanlarda Edirne’ye yapılacak seferlerin hizmet kalitesi artacak. 10 yazıhane için ihaleye girecek firmaların belli bir peşinatı vermeleri şartıyla şu anki sahipleri ile yapılmasını uygun gördük. Sizlerden alınacak paralar, ileride ödeyeceğiniz kiralara sayılacak” diye konuştu.

 

HER FİRMAYA 1 YAZIHANE

 

Otogarın belediyenin yetkisinde olması gerektiğini söyleyen Ali Ertem, rekabet koşullarını ortadan kaldırmayacaklarını belirterek, “Yoğun çalışma olan güzergahlarda ikinci hatta üçüncü bir firmanın daha yer alabilmesi için fazladan 4 yazıhane yapacağız. Bir firmanın iki yazıhane almasına müsaade edilmeyecek. Belediye olarak bu ihaleyi yaparken işin maliyetinin yanında sosyal getirilerini de hesap etmek zorundayız. Yeni firmaların eklenmesi rekabeti arttıracak. Hizmet daha kaliteli olacak. Fiyatlar daha uygun olacak. Belediyenin menfaatleri kadar kamu yararını da düşünmek zorundayız” dedi. Özellikle Perşembe günleri otogar ve pazaryerinde yaşanan sıkıntıların herkes tarafından bilindiğini söyleyen Ertem, bu çirkin görüntülerin Çerkezköy’e yakışmadığını, buraların bir an önce düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

 

PROJEYİ TANITTI

 

Yeni yapılacak otogar projesinin ayrıntılarından da bahseden Başkan Ali Ertem, 10 bin metrekare alana inşa edilecek yapının zemin kat, giriş kat ve birinci kat olmak üzere 3 kattan meydana geleceğini belirtti. Zemin katta her biri 28 metrekare olan 10 yazıhanenin yanı sıra 5 de dükkan olacağını söyleyen Ertem, “Otogarda bir kafeterya, bir lokanta, bin metrekarelik kapalı alan, bekleme ve oturma yerleri bulunacak. Birinci katta ise yazıhane sahiplerinin büroları, mescit, berber, sağlık birimi, çocuk bakım yeri ve çeşitli amaçlar için kullanılmak üzere ayrılmış yerler bulunacak” bilgisini verdi. Ali Ertem’in yaptığı bilgilendirmenin ardından firma sahipleri kendi aralarında da konuyu görüşmek için Başkan Ertem’den süre istedi. Firma sahiplerinden en kısa sürede cevap beklediğini söyleyen Ertem, “Siz ne kadar çabuk karar verirseniz, o kadar çabuk bu işe başlar ve bitiririz” dedi.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10