“Dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi olduk”

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 'Türkiye, bugün dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi haline geldi' dedi.

Çerkezköy 27.02.2012 19:07:00 0
“Dünyanın 16
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, karayolu ile geldiği Çorlu’da AK Parti teşkilatının spor salonunda düzenlediği 4'üncü olağan kongresine katıldı.
“RAHATSIZLIĞI TÜRKİYE KISKANÇLIĞINDAN GELİYOR”
Kongrede konuşan Bakan Çağlayan, Türkiye'nin ekonomisin bu kadar iyi gitmesinin ardından diğer ülkeler tarafından büyük takdirle karşılandığını belirterek “Bugün düşmanlık yapan ülkelere bakın. Fransa Devlet Başkanı Sarkozy'in rahatsızlığı nereden geliyor biliyor musunuz? Türkiye kıskançlığından geliyor. Biz de diyoruz 'Kıskanmayın Sarkozy çalışın sizin de olur.' Ülkemizin aradan geçen bu 10 yıl gibi son derece kısa sürede dünyanın 27'nci büyük ekonomisiyken bugün 16'ncı büyük ekonomisi oldu. Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi olmuştur. Türkiye bugün tüm Avrupa'da tüm ekonomistler tarafından tüm dünya ile Avrupa'ya örnek gösterilen bir ülke olmuştur. 2001 yılını hatırlayın, 'Bir anayasa kitabı fırlatıldığı için Türkiye bu hale geldi' diyenlere diyorum ki; Bırakın anayasa kitabını valla bir leblebi veya fıstık atılsa o sistem zaten çökecekti. Çünkü artık taşıyamaz hale gelmişti. Şimdi şükürler olsun bırakın 10 dakikayı, 10 saati, 10 ayı. Türkiye bugün Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılını bugünden planlamaya başladık” dedi.
“MİLLETİN GETİRDİĞİNİ MİLLET ALACAK”
Artık Türkiye'nin hiçbir yerin desteğine ihtiyacı olmadığını ifade eden Bakan Çağlayan “Bakın gidin bugün Portekiz'e, İtalya'ya Afrika'ya, Kafkasya'ya, Uzakdoğu'ya Türkiye'nin önemini onlardan dinleyin. Çin'i yönetecek devlet başkanı şahıs önce Amerika'ya sonra da Türkiye'ye geldiler. Bize 'Gelecekte Türkiye dünyanın süper güçlerinden olacak bundan buradayız' dediler. Ekonomik zenginlik bize yetmez biz demokratik hak ve özgürlükler istiyoruz. Ben ailesi 1960 ihtilalinde mağduriyet görmüş bir ailenin çocuğuyum. Benim babam ve amcam Demokrat Parti'nin kurucularındandı. 1960 yılında milletin getirdiğini silah zoruyla götürenler bu ülkeye çok ciddi acılar ve problemler yaşattılar. 1980 yılında ülkücülük yaptığım, benim milliyetçilik yaptığım birçok arkadaşımızı haksız yere astılar. Ülkeye ciddi problemler ailelere acılar yaşattılar. AK Parti'nin bir neferi ve milletvekili olarak 54 yaşına gelmiş, 27 yıl sanayicilik yapmış hayatında hiçbir lekesi olmayan bir kardeşiniz olarak övünecek çok şeyler yaptım. Ama en büyük övüncüm en onurlu işim geçen dönem başbakanımız önderliğinde getirilen askeri ihtilalin yapmış anayasayı değiştiren 26 maddeye imza koymak benim hayatımda en büyük şeref olmuştur. Artık milletin getirdiğin ancak millet alacaktır" diye konuştu. 
BAŞBAKANIN DOĞUMGÜNÜNÜ KUTLADILAR

Kongrede ayrıca Bakan Çağlayan ve AK Parti Milletvekilleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum günü için hazırlanan pastayı kesti. AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi, Ziyaeddin Akbulut, İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan'ın katıldığı kongrede, tek liste ile aday olan Adnan Volkan Çorlu İlçe Başkanı oldu. Çağlayan, kongre sonrasında Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve yetkililer tarafından, kara yoluyla İstanbul'a uğurlandı.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10