Üniversiteye hazırlananlar için deneme sınavı

FEM Dershaneleri, Türkiye genelinde 11 Mart’ta üniversite deneme sınavı yapacak. Çerkezköy FEM Dershaneleri Müdürü Ahmet Avcı, Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan deneme sınavının ilçemizde ise

Çerkezköy 28.02.2012 19:30:00 0
Üniversiteye hazırlananlar için deneme sınavı
FEM Dershaneler tarafından 11 Mart’ta Türkiye genelinde üniversite deneme sınavı yapılacak.
AMAÇ O HEYECANI YAŞATMAK
Türkiye genelinde yapılacak olan deneme sınavının ilçemizde de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nde gerçekleştirileceğini belirten Çerkezköy FEM Dershaneleri Müdürü Ahmet Avcı, “Sınav için Milli Eğitim Müdürlüğü’nden izin alındı. Sınavın özelliği bire bir LGS sınavı ile aynı olması. Buradaki amaç, öğrencilere sınav heyecanını yaşatmak” dedi. Sınava girişte öğrencileri güvenliğin karşılayacağını belirten Avcı, “Öğrenciler kimlik kartları ile sınava girecekler. Sınavdan önce öğrencilere, içinde su, kalem, silgi ve şeker olan bir paket dağıtılacak. Sınav kitapçıkları sınav başlamadan öğrenciler önünde açılacak. Bu sayede öğrenciler gerçek sınava girmiş gibi olacaklar” dedi.
SINAVDAN SONRA KARNE VERİLECEK
Sınavın 12. sınıf öğrencileri ve üniversiteye hazırlananlara yönelik olacağını ifade eden Avcı, sınava katılacak olanların dershaneye gelerek sınav için kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtti. Sınav bitiminde öğrencilere cevap anahtarlarının dağıtılacağını söyleyen Avcı “11 Mart Pazar günü saat 10.00’da yapılacak sınavın ardından, pazartesi günü öğrenciler tahminen 300 bin kişi içerisinden kendi durumlarını görebilecek. Sınav sonunda öğrencilere karne basılacak. İsterlerse karnelerini alarak durumlarını öğrenebilecekler, isterlerse de internetten takip edebilecekler” dedi.

Haber / Sedat KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10