Beyanname verme dönemi bugün başlıyor

2011 takvim yılı kazançlarının vergilendirilmesine ilişkin Gelir Vergisi mükelleflerimizin beyanname verme dönemi, bugün başlıyor.

Çerkezköy 29.02.2012 20:05:00 0
Beyanname verme dönemi bugün başlıyor
2011 takvim yılı kazançlarının vergilendirilmesine ilişkin Gelir Vergisi mükelleflerimizin beyanname verme dönemi, bugün başlıyor.
25 MART’TA SONA ERECEK
Beyanname verme dönemini 25 Mart’ta son ereceğini belirten Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, “Yıllık geliri sadece kira gelirinden ibaret olan mükelleflerimizin GMSİ beyannamelerinin verilmesinde 2 bin 800 TL konut kira geliri istisnasını dikkate almaları, bunun üzerinde konut kira geliri olanların beyannamelerini süresinde vermeleri gerekiyor” dedi.
İNTERNETTEN DE VEREBİLECEKLER
Beyanname verme süresi boyunca TEKİRA alış veriş merkezinde Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından açılan stantta danışmanlık hizmeti verileceğini ifade eden Karayel, “Aynı zamanda kira geliri olan mükelleflerimizin beyannamelerinin internet ortamında onaylanması sağlanacak. Ayrıca, bu hizmetler Çorlu ve Çerkezköy’de Vergi Dairelerinde görevlendirilen personel tarafından sağlanacak” dedi. Mükelleflerin, GMSİ beyannamelerini vergi dairesine giderek elden veya beyanname düzenleme programı kullanarak verebileceğini ifade eden Karayel, bu sistemi kullanarak kira beyannamelerini vermelerinin daha hızlı, daha güvenilir ve daha kolay olacağını söyledi. 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 53.maddesinde yer alan “ Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belge alma, verme, saklama ve ibraz yükümlülüklerine uymayan çiftçiler, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları tarafından verilen avans, kredi, sübvansiyon, prim gibi ayni ve nakdi destek unsurlarından yararlanamazlar” hükmünü hatırlatan Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, kazançları gerçek usulde vergilendirilmeyen çiftçilerin mağdur olmamaları için yaptıkları giderlere ait belgeleri almaları ve kanuni sürelerde saklamaları gerektiğini belirtti.

Haber / Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10