Tapu Müdürlüğü’ne Foto Kabin

Vatandaşların başta tapu olmak üzere diğer resmi kurumlarda yaşadıkları fotoğraf sıkıntısını ortadan kaldırmak için Çerkezköy Tapu Müdürlüğü'ne Foto Kabin bırakıldı. Tapu ve Ka

Çerkezköy 29.02.2012 20:10:00 0
Tapu Müdürlüğü’ne Foto Kabin
Tapu işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlardan fotoğraf istendiği zaman fotoğrafın unutulması, çektirip gelinmesi için süre istenilmesi ve fotoğraf çektirmenin zaman alması nedeniyle işlemlerin yarım kalmasından dolayı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, kısa bir süre önce Foto Kabin Projesi’ni hayata geçirdi.
1 DAKİKADA 16 FOTOĞRAF
Vatandaşların işlerini daha kısa sürede yapmalarına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen proje çerçevesinde Çerkezköy Tapu Müdürlüğü’ne de Foto Kabin bırakıldığını söyleyen Çerkezköy Tapu Müdür Yardımcısı Şenol Oral, “Vatandaş bazen tüm evraklarını hazırlayıp çok acil yapılması gereken işi için kurumumuza geliyor. Haliyle dosyalarda eksikliler olabiliyor. Bu eksikliklerin başında da fotoğraf yer alıyor. Bu uygulama sayesinde evrakları arasında fotoğraf eksik olan vatandaşlar, 10 TL karşılığında 16 adet vesikalık fotoğrafı 1 dakika içerisinde temin edebiliyor. Üstelik biz kurum olarak bu fotoğrafların kullanılmasını daha faydalı buluyoruz. Çünkü fotoğrafçılarda çekilen vesikalıklarda photoshop ile oynamalar yapılabiliyor. Burada çekilen fotoğraflarda oynama yapılması söz konusu değil” dedi.
HERKES İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK
Bir çekimde 16 vesikalık fotoğraf basan Foto Kabin’in kullanımının çok basit olduğunu ifade eden Şenol Oral “Kabinde fotoğraf çektirmek isteyenler önce para bölümüne 10 TL bırakıyorlar. Daha sonra kabin fotoğraf çekme işlemine geçiyor ve arka arkaya 3 defa fotoğraf çekiyor. Kabin daha sonra çektiği 3 ayrı fotoğrafı ekrana getirerek vatandaşa hangisinin basılmasını istediğini soruyor. Fotoğrafa bakan vatandaş, gözlerinin kapalı olması durumunda ya da beğenmemesi halinde tekrar fotoğraf çektiriyor ve daha sonra beğendiği fotoğrafı bastırıyor. Fotoğrafın çekimi ve basılması ise sadece 1 dakika sürüyor” dedi. Foto Kabin’in vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü ifade eden Oral Foto Kabin’in sadece tapuya gelen vatandaşlar tarafından değil, diğer kurumlarda işi olan vatandaşlar tarafından da kullanıldığını belirterek bu uygulamanın herkes için büyük bir kolaylık olduğunu söyledi.
ÜCRETSİZ ÇAY VE KAHVE
Genel Müdürlükle protokol imzalayan firma tarafından tapu müdürlüklerine ayrıca çay kahve makinesi de tahsis edildiğini belirten Müdür Yardımcısı Şenol Oral, bu makineden personelin yanı sıra vatandaşların da faydalanabildiğini ifade etti. Oral, belirli saatler arasında çay ve kahvenin ücretsiz bir şekilde bu makineden temin edilebildiğini söyledi.

Haber / Ahmet KARDEŞ    


0282 726 91 91
0282 747 65 10