Öğrencilerden engellilere mavi kapak desteği

Tüm Türkiye’nin seferber olduğu ve toplanan pet şişe kapaklarının engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye olarak döndüğü ‘Mavi Kapak’ kampanyasına bir destek de Kapaklı Yıldızkent İlköğ

Çerkezköy 2.03.2012 19:49:00 0
Öğrencilerden engellilere mavi kapak desteği
Kapaklı Yıldızkent İlköğretim Okulu öğrencileri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin başlattığı ‘Mavi Kapak’ kampanyasına destek verdi
100 KİLOGRAM KAPAK TOPLADILAR
‘Mavi Kapak’ kampanyasına katkıda bulunmak için 100 kilogram mavi kapak toplayan öğrenciler, topladıkları kapakları dün Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’ya teslim etti. Desteklerinden dolayı öğrencilere teşekkür eden Hayrettin Çetinkaya, toplanan kapak miktarından ziyade öğrencilerin bu kampanyaya duyarlı olmasının, engelli bilincinin aşılanmasının daha önemli olduğunu belirtti. Kapakları toplayarak sakatlığı herkese anlattıklarını ifade eden Hayrettin Çetinkaya “4 yıl önce başlatmış olduğumuz proje tüm dünyaya yayıldı. Bunlar maddi çıkar değil, sadece tekerlekli araç almak için alıyoruz. Bu yapılanlar geleceğin gençlerine örnek oluyor. Çocuklarımız aileleri ile pikniğe gittiklerinde çevre bilincini ortaya koyarak mavi kapak topluyorlar” dedi. 
ÖĞRENCİLERİMİZİ KUTLUYORUM
Kapak toplayarak öğrencilerin duyarlılığının arttığını ve engellilere sahip çıkmayı öğrendiklerini belirten Kapaklı Yıldızkent İlköğretim Okulu Müdürü Önder Ayaz da Bilim, Fen ve Teknoloji kulübünün başlattığı mavi kapak kampanyasının okulda ilgi gördüğünü ifade ederek “Öğrencilerimiz sınıflarda ve evlerinde içtikleri suların kapaklarını toplayarak öğretmenlerine teslim ettiler. Bu anlamlı projede yer alan bütün öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.
“EKİM AYINDA BAŞLATTIK”
Bilim, Fen ve Teknoloji kulübü olarak toplum hizmeti çalışması yaparak anasınıfından başlayıp sekizinci sınıfa kadar bütün öğrencilerle birlikte Ekim ayında bu projeyi başlattıklarını belirten Fen ve Teknoloji Öğretmeni Feride Aytan da “Bu projeye veliler, öğretmenler ve öğrencilerimiz organize oldu. Her sınıfta bir kulüp öğrencimiz kutu hazırladı. Kutularda biriken mavi kapakları haftalık olarak topladık. Bu projemizi Haziran ayına kadar sürdürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10