En başarılı kooperatif seçildi

S.S. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 18. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Gündem maddelerinin karara bağlandığı toplantıda 2012 yılı tahmini bütçesi de 300 bin TL o

Çerkezköy 5.03.2012 20:02:00 0
En başarılı kooperatif seçildi

S.S. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 18. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, önceki gün saat 12.00’da Güneşler Otel’de yapıldı.

 

DİVAN KURULU OLUŞTURULDU

 

Yönetim Kurulu’nun yıllık çalışma raporunun okunmasının ardından Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Kurulu Başkanlığı’na S.S. Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Tunca, divan başkan yardımcılığına ise S.S. Saray Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen seçildi. Tekirdağ Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü Temsilcisi Funda Sağlam gözetiminde gerçekleşen toplantıda divan kurulu katip üyeliklerine ise Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi üyelerinden Mehmet Akdeniz ve Sami As getirildi. 

 

BÜTÇE 72 BİN 641 TL FAZLA VERDİ

 

Divan Kurulu’nun oluşturulmasının ardından Yönetim Kurulu’nun yıllık çalışma raporu ve Denetim Kurulu raporunun okunmasıyla devam eden toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise 2011 Bilanço ve gelir-gider tabloları görüşüldü. 2011 yılında tahmin edilen gelirin 240 bin TL, gerçekleşen gelirin 249 bin 28 TL olduğu açıklandı. 240 bin TL olarak tahmin edilen gider kalemi ise 176 bin 387 TL olarak gerçekleşti. 2011 yılı bütçesi 72 bin 641 TL fazla verdi. Yapılan bilgilendirmenin ardından, raporlar oy birliği ile kabul edildi.

 

YÖNETİM KURULU YETKİLENDİRİLDİ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Gazi Osman Paşa Mahallesi Baş Avcı Sokak 639 Ada 11 numaralı parseldeki kooperatife ait arsaya kat karşılığı yaptırılan inşaatın beşinci katındaki 5 numaralı dairenin, inşaatı yapan şirketten yüzde 60 hissesini azami 66 bin TL ile kooperatif adına satın alınması için yönetim kuruluna yetki verilmesi görüşüldü. Söz konusu dairenin kooperatif adına satın alınabilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından, kooperatif kefaletiyle kullandırılan kredilerden icra takibine intikal edenlerin menkul ve gayrimenkullerini gerektiğinde 150 bin TL kadar icra satışlarından satın alınmasına ve borcun 6 aylık sürede ödenmesi durumunda mal sahibine iade edilmesi için yönetim kurulunun yetkilendirilmesine ilişkin konu görüşüldü. İlgili gündem maddesi için yönetim kurulunun yetkilendirilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

 

21 ORTAĞIN BORCU YAPILANDIRILDI

 

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin Mali Kurul Toplantısı’nda daha sonra 2012 yılı tahmini bütçesi görüşüldü. Toplantıda 300 bin TL olarak öngörülen 2012 yılı tahmini bütçesi de oybirliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından 10 Mart-15 Nisan 2011 tarihleri arasında merkez birliğince uygulamaya konulan Kooperatif takibindeki borçların yeniden yapılandırılması konusunun görüşülmesine geçildi. Buna göre, 30 Aralık 2010’dan önce kooperatif takibine intikal eden borçlardan 21 ortak, yapılandırma ile ilgili müracaatta bulundu. 15 ortak, yapılandırmadan yararlanarak borcunu kapattı. 6 borçlu ortak yapılandırma şartlarına uymadığı için taksitlendirmeleri iptal edildi. İlgili kararlar genel kurulca da oybirliği ile kabul edildi.

 

YARDIMLAŞMA FONU GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise kredi borçlarının kooperatif takibine intikalinden itibaren ‘En geç 1 ay içinde icra takibi başlatılır’ ibaresi içinde bir aylık sürede kooperatif takibindeki kredilerin yapılandırılmasına yönelik esasların genel kurulca belirlenmesi ile ilgili olarak, kooperatif takibindeki borçlara 6 aya kadar yapılandırma yapılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi görüşüldü. Konuyla ilgili yönetim kuruluna yetki verildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından, “yeniden düzenlenen 20 maddelik ortaklar arası karşılıklı yardımlaşma fonu sözleşmesi” ortakların bilgisine sunuldu ve uygulama ile ilgili yönetim kuruluna yetki verilmesi karara bağlandı. 

 

EN BAŞARILI KOOPERATİF SEÇİLDİ

 

Toplantıda konuşan Kooperatif Başkanı Muzaffer Yaztepe, kongreye katılan herkese teşekkür etti. Divan Başkanı Osman Tunca Çerkezköy Kooperatifi’nin Marmara Bölge Birliği tarafından en başarılı kooperatif seçildiğini belirterek, birlik adına kooperatife bir başarı plaketi verildiğini ifade etti. Muzaffer Yaztepe’ye başarı plaketini Halk Bankası Çerkezköy Şube Müdürü Cüneyt Öpçin verdi. Kongre, yemeğin ardından sona erdi.

 

KATILIM YOĞUNDU

 

S.S. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin 18. Olağan Mali Kongresine, kooperatifler birliği kurucusu ve başkanı olan, 40 yıl birlik başkanlığını yürüten ve geçtiğimiz yıl kendi isteği ile görevden ayrılan Ali Geyik’in yanı sıra, S.S. Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Tunca, S.S. Saray Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen, S.S. Vize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Basri Korkmaz, S.S. Meriç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yunus Atay, Halk Bankası Çerkezköy Şube Müdürü Cüneyt Öpçin, Çerkezköy mavi Minibüsler Kooperatif Başkanı İlhami Yörük, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Hükümet Komiseri Funda Sağlam, Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda kooperatif üyesi katıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10