Satrancın Şah’ı ‘Narin Park’ oldu

Aralık ayından bu yana devam eden Çerkezköy Çocuk Satranç Ligi, hafta sonu yapılan son turun ardından sona erdi. Yarışmada ilk dörde giren takımlardan üçü Nurullah Narin İlköğretim Okulu’ndan Ã?

Çerkezköy 5.03.2012 20:03:00 0
Satrancın Şah’ı ‘Narin Park’ oldu

Çerkezköy Çocuk Satranç Ligi hafta sonu Gülerçin Koleji’nde yapılan son turun ardından sona erdi. Son yıllarda satranç dalında adından sıkça söz ettiren Nurullah Narin İlköğretim Okulu takımlarından olan  “Narin Park” takımı, ligi yenilgisiz tamamlayarak şampiyon oldu.

 

İLK 4 TAKIMDAN 3’Ü NARİN’DEN          

 

14 takımın katılımıyla düzenlenen Çerkezköy Çocuk Satranç liginde ikinciliği Fevzi Paşa İlköğretim Okulu takımlarından “Fevzipaşa Yükselen” takımı alırken, üçüncülüğü ise Nurullah Narin İlköğretim Okulu takımlarından “Narin Şahlar” takımı, dördüncülüğü ise yine Nurullah Narin İlköğretim Okulu takımlarından “Narin Kaleler” takımı elde etti. Kazanan ilk dört takım, 21-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Çocuk Satranç Ligi Türkiye Finallerine katılma hakkı elde etti. ‘Narin Park’ takımında Taha Mert Dönmez, Yiğit Dilaver, Nebi Akay, Ataberk Kılıç, Utku Er Ünsal, Sude Nur Ogan ve Efsun Yakut yer alırken; ‘Narin Şahlar’ takımında Doğukan Aydın, Cihan Emir Memiş, Burcu Önder, Umut Deniz Gayretli, Emirhan Öztoprak ve Emircan Karakuş yer aldı. 

 

TAKIMLARA DESTEK VERİLMELİ          

 

Turnuvanın sona ermesinin ardından ödül töreni düzenlendi. Turnuva Başhakemi Remzi Yakut, törende yaptığı konuşmada, törene katılan velilere satranca verdikleri destek dolayısıyla teşekkür ederken, önümüzdeki yıllarda lige katılan takım sayısının daha da artmasını umduğunu belirtti. Yakut, “Ülke Sanayisinin can damarlarından biri olarak kabul edilen Çerkezköy’de, böylesine büyük başarılara imza atan okulların sponsor bulamaması ise talihsizlikten başka bir şey değildir. Özellikle düzenlenen satranç turnuvasında okul takımlarının her birine destek olan Narin Park GYO’nun tüm sanayici ve işadamlarına örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

NARİN PARK ÖRNEK OLDU

 

Şampiyon takımı her yönüyle destekleyen Narin Park ve Martı GYO’ya teşekkür eden Nurullah Narin İlköğretim Okulu Müdürü Yılmaz Kırmızıgül ise, diğer takımların da sponsorlar tarafından desteklenmesi halinde satranç sporunun çok daha ilerilere taşınacağını belirtti. Yapılan konuşmaların ardından tören sona erdi. Düzenlenen ödül törenine Özel Gülerçin İlköğretim Okulu Müdürü Oktay Becerik, Nurullah Narin İlköğretim Okulu Müdürü Yılmaz Kırmızıgül, Fevzi Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Musa Dinç, Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Vardar’ın yanı sıra çok sayıda veli katıldı. 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10