Fevzipaşa için ÇTSO’dan destek istediler

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyaretlerini sürdürüyor. Dün de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölge

Çerkezköy 7.03.2012 20:41:00 0
Fevzipaşa için ÇTSO’dan destek istediler
Şubat ayında gerçekleştirilen kongrede AK Parti İlçe Başkanlığı’na seçilen Alalettin Demirbağ yeni yönetim kurulu ile birlikte ziyaretlerini sürdürüyor.
ÇTSO’YU ZİYARET ETTİLER
Alaettin Demirbağ yeni yönetimi ile birlikte dün de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Saat 14.00’da Ticaret ve Sanayi Odası’na giden Demirbağ ve beraberindekiler, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertan Selvili ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Asbaş tarafından karşılandı. Yeni yönetim kurulu üyelerini oda yöneticilerine tanıtan AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ “Eski yönetimden dokuz kişi kaldı. Yeni arkadaşların önünü açmak için kendilerini yedeklere yazmamızı istediler. Bu sebeple herhangi bir küslük yok çok şükür” dedi. Siyasetin çok zor bir iş olduğunu ifade eden Demirbağ, “Hele de iktidar partisiyseniz gerçekten daha zor. Her türlü isteği olan insanlar size geliyorlar ve hepsine cevap vermek zorundasınız. Bazı isteklerin olma ihtimalinin olmadığını bile bile” dedi.
BÜYÜK BİR İLERLEME KATEDİLDİ
AK Parti Teşkilatının yeni yönetimine başarılar dileyen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Ali Tever, “Ziyaretinizden dolayı memnuniyet duydum. Hepimiz kamu hizmeti veriyoruz. Siyaset Akademisi Programının Çerkezköy’de düzenlenmesi gerçekten güzel bir olaydır” dedi. 1986 yılında Çerkezköy’e geldiğini belirten Tever, “Benim geldiğim zamanda OSB’de iki tane fabrika vardı. Çerkezköy köy gibiydi. O günden bu güne büyük bir ilerleme kat edildi. 2023’te belirlenen hedef doğrultusunda Çerkezköy nüfusunun 500 bin olacağı öngörülüyor. Çok daha iyi noktalara gelineceğinden şüphemiz yoktur. Bu yolda sizlerin payı büyüktür. Bizler de sizlere elimizden geldiğince destek olacağız” dedi.
FEVZİPAŞA OKULU İÇİN YARDIM İSTENDİ
Çerkezköy’ün en önemli eğitim sorunlarından birinin Fevzi Paşa İlköğretim Okulu olduğunu belirten AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Ticaret ve Sanayi Odasından konuyla ilgili yardım talebinde bulundu. Talep üzerine konuşan Tever de “Şuan Veliköy’de yapımına başlanacak olan Yüksek Okul Projesi var. Orada üç bina yapılacak ve biz payımıza düşen bir binayı yapacağımızın sözünü verdik. Bizim için öncelik orası. Fakat Çerkezköy Belediyesi ‘siz burayı bırakın Fevzi Paşa Okulunu yapın’ derse o zaman olabilir. Onun haricinde burasını yapmadan oraya bir şey yapamayız” dedi. Mevcut Fevzi Paşa İlköğretim Okulu’nun yerine başka bir arazide standartlara uygun 40 derslik bir okul yapmayı düşündüklerini belirten Çerkezköy AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Bu proje için yaklaşık 2 trilyon paraya ihtiyaç var. 1.5 trilyon olsa hemen başlayabiliriz. Veliköy’deki Yüksek Okul bir şekilde yapılacaktır. Belediye Başkanımızla görüşelim ve Fevzi Paşa Okulu için bir çözüm bulalım” dedi.
SİYASET, HİZMET İÇİN BİR ARAÇ
Alaettin Demirbağ ve beraberindeki heyet Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki ziyaretin ardından Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, siyasetin millete hizmet etmek için bir araç olduğunu ifade ederek, bu bilinçle yeni yönetimle birlikte daha iyi hizmetler için çalışacaklarını söyledi.
EN BÜYÜK ETKEN SANAYİDİR
Yeni yönetime başarılar dileyen ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan da, Çerkezköy’ün sürekli göç alan bir bölge olduğunu belirterek “Anadolu’dan olduğu gibi Trakya’dan da göç alıyor.  Tabi bunun en büyük etkeni şüphesiz ki sanayidir. Biz buraya sanayiyi getirdik ve beraberinde insanları getirdik. Hep beraber birlik içerisinde çalışarak buraya gelen insanların da yaşam standartlarını yüksek tutmamız lazım” dedi.
YÖNETİCİLER ÇERKEZKÖY’DE KALMIYOR
AK Partililerin “Çerkezköy’de çalışan üst düzey yöneticilerin Çerkezköy dışında oturmalarından dolayı sıkıntı yaşandığını” dile getirmesi üzerine konuşan Özdoğan “Bu konuda Çerkezköy çok ilerledi. Artık birçok yönetici Çerkezköy’de oturmaya başladı. Zamanla bu problem de ortadan kalkacaktır” dedi.
ÇERKEZKÖY DAHA DA GELİŞECEK
OSB’nin konferans salonu çalışmasından da bahseden Özdoğan “Tamamlandığında Tekirdağ’ın en iyi salonu olacak. Bu salon sayesinde güzel tiyatro gösterileri, konferanslar, seminerler düzenlenecek” dedi. Çerkezköy’e gelen sanayicilerin büyük heyecan duyduklarını ifade eden Özdoğan “Bizim olmazsa olmazımız sanayidir. Ama sanayi sayesinde buraya gelen insanların başka yerlerde yaşamalarını istemiyorsanız, buranın da o standartlara gelmesini sağlamalısınız. Yakında büyük şehir olacağız. İnşallah o zaman belediyenin hizmet gücü daha da artacaktır. Zamanla Çerkezköy’ün daha da gelişeceğini düşünüyorum” dedi.

Haber / Sedat KARDEŞ 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10