Hema’dan eğitime bir destek daha

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Hema Endüstri A.Ş arasında eğitim ve öğretim işbirliği protokolü imzalandı.

Çerkezköy 9.03.2012 19:52:00 0
Hema’dan eğitime bir destek daha
Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Hema Endüstri A.Ş arasında eğitim ve öğretim işbirliği protokolü imzalandı.
İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Dün saat 15.00’de Hema Endüstri A.Ş Yönetim Binası’nda düzenlenen protokol imza törenine Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. M.İhsan Soysal, Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan, Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nesrin Özgüller, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Özer Göktepe, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şefik Kurultay, Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Gümüş, Ziraat Fakültesi Gıda Bölümü Başkanı Prof.Dr.Mehmet Demirci, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Hikmet Ziya Özek, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç.Dr.İsmail Yılmaz, Hayrabolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mustafa Mırık, Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Murat Taşan, Tarım Makineleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bülent Eker, Çorlu Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü Öğretim görevlileri Abdurrahim Önen ve Ahmet Akan ile makine mühendisleri katıldı.
“ÇAĞIMIZ BİLGİ ÇAĞIDIR”
Törende konuşan Hema Endüstri A.Ş Genel Müdürü Tunç Doğan, Hattat ailesinin sanayici olmanın yanında aynı zamanda eğitime önem veren bir aile olduğunu ifade ederek  “Çağımız bilgi çağıdır. Ülke ekonomisi için hedef çağa uygun, bilgili ve sürekli iyiye doğru değişimi düşünmeyi kendilerine amaç edinmiş bir insan gücü yetiştirmektir. Hattat olarak ülkemizde kalifiyeli elemanlar yetiştirilmesi hususunda yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz” dedi.
HEDEF 800 MİLYON DOLAR CİRO
Eğitime verdikleri önemle daha iyi noktalara geleceklerine olan inancını dile getiren Doğan, fabrika ile ilgili de bilgiler vererek “Fabrikamız 1973 yılında kuruldu. Geçen yıl 5 bin adet traktör ürettik. 2009 yılında rekabet amaçlı döküm fabrikasını kurduk. Geçen yıl 20 ton üretim gerçekleştirdik. Bu yıl ise 30 ton hedefliyoruz. Geçen yıl ciroyu 570 milyon dolar olarak kapattık. Bu sene ise 800 milyon dolar yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
HAFTANIN DÖRT GÜNÜ EĞİTİM ALACAKLAR
Protokolün yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Osman Şimşek de “2008 yılında Hema Endüstri ile yapılan protokolde Namık Kemal Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 3 ve 4. sınıfta öğrenim gören başarılı öğrencilere haftanın bir günü Hema Endüstri’de uygulamalı eğitim ve proje çalışmaları imkanı sağlanarak, iş imkanı verilmişti. Bugünkü protokol kapsamında ise Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Makine bölümünden ikinci sınıfta bulunan 30 öğrenci haftanın dört günü Hema Endüstri’de, haftanın bir günü ise okullarında eğitim ve öğretimlerini tamamlayacaklar ” dedi.
“PRATİĞİ ÖĞRENİP KENDİLERİNİ GELİŞTİRECEKLER”
Bu protokol ile birlikte öğrencilerin pratiği öğreneceğini ve kendilerini geliştireceğini ifade eden Şimşek “Ülkemizde eğitim konusu sadece Milli Eğitim Bakanlığı’na ve teşkilatlarına bırakılamayacak kadar önemlidir. İmkanı olanların eğitim sürecine destek olması gerekmektedir. Bu protokolle Hema Endüstri A.Ş. eğitime önemli bir katkı sağlamayı taahhüt etmiştir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu protokol ile birlikte öğrencilerimizi hem sanayimiz hem de ülkemiz kazanacak. Bu sayede öğrenci sayılarımız da artacak. 11 yüksekokulumuz bulunuyor. Çorlu’da 4 bin öğrencimiz bulunuyor. Üniversitemizin diğer üniversitelerden farklı oluşunun nedeni de yüksekokullarımızın fazla olması ile birlikte eğitimlerimizde uygulamalı olarak meslek öğrencileri yetiştiriyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Namık Kemal  Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Osman Şimşek ve Hema Endüstri A.Ş Genel Müdürü Tunç Doğan eğitim ve öğretim işbirliği protokolünü imzaladı.

Haber / Faik Onur KAYA  


0282 726 91 91
0282 747 65 10