104 yaşındaki Fatma Nine’ye ‘Kadınlar Günü’ ziyareti

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) Kadın Komisyonu Başkanı Ayşe Doğan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in eşi Nuran Ertem ve Psikolog Aynur Düzgünel, D

Çerkezköy 11.03.2012 12:19:00 0
104 yaşındaki Fatma Nine’ye ‘Kadınlar Günü’ ziyareti

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) Kadın Komisyonu Başkanı Ayşe Doğan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in eşi Nuran Ertem ve Psikolog Aynur Düzgünel, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 104 yaşındaki Fatma Güner’i ziyaret etti.

 

ÇANAKKALE TÜRKÜSÜNÜN BİLİNMEYEN DİZELERİ

 

Çerkezköy Uzunhacı Köyü’nde doğan, 35 yıl önce eşini kaybeden ve tek çocuğunu da doğumdan sonra kaybeden 104 yaşındaki Fatma Güner ile sohbet eden Nuran Ertem ve ÇESİAD üyeleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü gören, Çanakkale Türküleriyle büyüyen Fatma Nine’nin anılarını dinledi. Fatma Nine, kendisini ziyarete gelenlere bir de nasihatta bulunarak “Rabbimizin ismini hep zikredin hep dua edin. Allah’tan isteyin, istediğim her şeyi Cenabı Allah bana verdi” dedi. Adeta yaşayan bir tarih olan Fatma Güner, Çanakkale Türküsü’nün bilinmeyen şu dizelerini de paylaştı: “Çanakkale içinde koptu da kıyamet, Erikli deresinde bulduk selamet, Atımı nalladım, yol mu dayanır, Çanakkale toplarına can mı dayanır. Çanakkale içinde bir sarı yılan, Atatürk’ün tayyaresi durdurur divan, Çanakkale içinde vurdular beni, Yunan askerinde kalmadı yürek, of of gençliğim eyvah”

 

Ziyaretin sonunda Nuran Ertem ve beraberindekiler, Fatma Nine’nin bakımını üstlenen yeğenleri Hülya Taşkın ve Sedat Taşkına’a da çiçek takdim etti.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10