“Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır”

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 91’inci yıldönümünde Milli Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy, Çerkezköy’de düzenlenen törenle anıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin

Çerkezköy 12.03.2012 18:21:00 0
“Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır”

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 91.yıldönümü dolayısıyla dün saat 14.00’da Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı” düzenledi.

 

“MEHMET AKİF GERÇEK VATANSEVERDİR”

 

İstiklal Marşı’nın büyük bir coşkuyla okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Pakize Narin Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Erkan Demir yaptı. İstiklal savaşının en buhranlı döneminde orduya ve millete büyük şevk ve azim verecek marşın yazılmasının gündeme geldiğini ve bu görevi layıkı ile Mehmet Akif Ersoy’un üstlendiğini ifade eden Erkan Demir, Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler anlattı. Mehmet Ekif Ersoy’un İstiklal harbinde Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında olup, halkı milli mücadele etrafında birleştirme çabası güden, edebi dili güçlü bu güzel marşımızın söz yazarı olduğunu ifade eden Demir “Mehmet Akif bir ufuk insanıydı ve gerçek bir vatanseverdir. İstiklal marşı için verilen 500 liralık ödülü ihtiyacı olmasına rağmen kabul etmemiş, bu parayı kimsesiz çocuklara, vakıflara ve şehit ailelerine bağışlamıştır. İstiklal Şairimizin ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diye dua etmesi, o günlerin hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve İstiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakarlıklar yaptığımızın bir göstergesidir” dedi. 

 

“SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR,  SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR”

 

“Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen el sancak, sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak” dizelerini söylerken bu ülkede hala nefes alan tek bir kişi kalsa dahi, ülke için umut ışığının sönmediğini ifade eden Demir, konuşmasını Mehmet Akif Ersoy’un “Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır” sözleriyle tamamlayarak başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitler ve İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’u şükran ve minnetle andı.

 

ORATORYO GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

 

Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmanın ardından Pakize Narin Lisesi öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy’u anlatan şiirler okundu. Program öğrencilerin “Bir gazinin verdiği ders” isimli oyunu ile devam etti. Zaman zaman izleyenleri hüzne boğan “Bir Gazinin Verdiği Ders” isimli oyunun ardından, yine öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy’un hayatı canlandırıldı. Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatılmasının ardından İstiklal Marşı’nın anlamı ve milli mücadele dönemi oratoryo ile anlatıldı. Oratoryo gösterisinin ardından öğrencilerin açtığı Türk Bayrağı ayakta alkışlandı.

 

MEHMET AKİF ERSOY’U ANDIK

 

Dün saat 14.00’da Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca ve Ercan Çorbacı, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ayhan Arslan, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Ekinci, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Yaşar ve Hüseyin Erdoğan, askeri erkan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10