“Ülkesi için fedakarlık yapan milli bir kahraman”

İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabul edilişinin 91’inci yıldönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Çerkezköy’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. Halk Eğitim merkeziR

Çerkezköy 13.03.2012 15:53:00 0
“Ülkesi için fedakarlık yapan milli bir kahraman”
İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabul edilişinin 91’inci yıldönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Çerkezköy’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. Halk Eğitim merkezi’nde düzenlenen anma töreninin ardından akşam da Çerkezköy Belediyesi tarafından Nikah Salonu’nda konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr.  Volkan Ertürk katıldı. Mehmet Akif Ersoy’un ülkesi için fedakarlık yapan milli bir kahraman olduğunu ifade eden Ertürk, Mehmet Akif Ersoy’u anlamak ve algılamak çok önemli” dedi. Konferansa protokol üyeleri ve az sayıda vatandaş katılırken, Çerkezköylülerin Milli Şairimizi anma etkinliğine duyarsız kalması dikkatlerden kaçmadı.
Çerkezköy Belediyesi tarafından ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ dolayısıyla konferans düzenlendi.
91.YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ
Önceki akşam saat 20.00’da Çerkezköy Belediye Nikah Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr.  Volkan Ertürk katıldı. İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 91’inci yıl dönümünün anıldığını ifade eden Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr.  Volkan Ertürk, İstiklal Marşı’nı anlamak ve anlatmak için hangi şartlarda yazıldığının bilinerek bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. İstiklal Marşı’nın, ifade ettiği derin anlamlar ve şiir kalitesi bakımından yeryüzündeki diğer milli marşlardan üstün bir konumda olduğunu söyleyen Ertürk, “İstiklal Marşı, milli mücadelenin bütün heybetini ve canlılığını başarıyla yansıtır. Onun bu başarısındaki en önemli unsur, Mehmet Akif'in şahsiyeti ve milli mücadele yıllarındaki konumudur” dedi. 
ÜLKESİ İÇİN FEDAKARLIK YAPAN MİLLİ BİR KAHRAMAN
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatından da kesitler sunan Volkan Ertürk, Mehmet Akif Ersoy’un ülkesi için fedakarlık yapan milli bir kahraman olduğunu ifade ederek “Mehmet Akif Ersoy son 10 yıla kadar memleketimizde gerektiği şekilde anılamamıştır, gerektiği şekilde genç nesillere anlatılmamıştır. Onu anlamak ve algılamak önemlidir. Her zaman Türk milletinin dert ortağı olmuştur. Her konuda yardım etmeye çalışmıştır. O, insanların dertleriyle, toplumun sosyal sorunlarını dertlenir, fakir, öksüz zavallı insanlara acır, onlara yardım edilmesi gerektiğine inanırdı. Türk gençliğine karşı inanılmaz bir güveni vardı.  O hayatı boyunca düşmana karşı göstermiş olduğu duruş ve cesaret önemliydi. Kendisi istiklal zaferine inanmıştır. Çanakkale şehitlerine yazmış olduğu şiir istiklal marşı kadar önemlidir. Dinlediğimiz zaman manevi bir haz duyuyoruz. Bu şartlarda Çanakkale’de savaşmamasına rağmen bu şiirle de destanlaştırmıştır” dedi. 
VATANDAŞLAR DUYARSIZ KALDI 
Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen konferansa Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce,  AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Has Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, AK Parti İlçe Eski Başkanı Sait Yazı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Yarlıgan, gaziler ile az sayıda vatandaş katılırken, Çerkezköylü vatandaşların Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma ve İstiklal Marşı’nın kabul edilmesinin yıldönümü kutlamalarına duyarsız kalması dikkatlerden kaçmadı.
Haber / Faik Onur KAYA
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10