SAĞLIK YATIRIMLARINA ÖNEM VERİYORUZ

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Sağlıklı yaşamın, her insanın temel hakkı olduğunu belirten Kemelek, çağdaş dünyada ülkelerin yaşamsal

Çerkezköy 13.03.2012 17:14:00 0
SAĞLIK YATIRIMLARINA ÖNEM VERİYORUZ

 Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Sağlıklı yaşamın, her insanın temel hakkı olduğunu belirten Kemelek, çağdaş dünyada ülkelerin yaşamsal öncelikleri arasında olan sağlığın, insanların mutlu ve rahat bir yaşam sürmesinin vazgeçilemez koşulu olduğunu ifade etti. İnsanın yardıma en çok ihtiyaç duyduğu, çaresiz kaldığı anın sağlık probleminin başladığı an olduğunu ifade eden Vali Kemelek, güçlü bir geleceğin ancak sağlıklı bir toplumla oluşabileceğini söyledi.

GELİŞMİŞLİK DÜZEYİNİN BELİRLEYİCİSİ SAĞLIK
Bir ülkenin gelişmişlik düzeyine bakıldığında en belirleyici noktanın sağlık olduğunu ifade eden Vali Zübeyir Kemelek son yıllarda kamu ve özel kurum sektörlerinde önemli ve ileri gelişmeler yaşandığını belirterek ‘ İnsanlarımızın gelişmiş ülkelerdeki gibi kaliteli sağlık hizmetine kavuşturulmasında, hekimlerimize ve tüm sağlık personelimize büyük sorumluluklar düşmektedir ‘dedi.
ATATÜRK’ÜN GÜVENİNİ KAZANAN HEKİMLERİMİZ
Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz” sözüyle O’nun sevgi, güven ve takdirini kazanan hekimlerimizin, hiçbir ayrım gözetmeden sağlık hizmetlerinin arzu edilen en üst seviyeye getirilmesi, sağlığımızın korunarak, toplumsal mutluluk ve refahın sağlanması için görevlerini yerine getirirken gösterdikleri gayret, fedakârlık ve özverinin herkes tarafından bilindiğini ifade etti.
YATIRIMLARA ÖNEM VERİYORUZ
Tekirdağ’da sağlık yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirten Kemelek, 400 yataklı Bölge Devlet Hastanesinin kazandırılması amacıyla; 136 bin 400 metrekarelik bir alanın İl Özel İdaresi tarafından kamulaştırıldığını, tapusunun Sağlık Bakanlığı’na teslim edildiğini ve hastanenin hayata geçirilmesiyle birlikte daha kaliteli ve kolay sağlık hizmeti alınabileceğini ifade etti. Vali Kemelek, hekimler ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı.
Haber / Bahar İMAMOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10