Bombaları Sütlüce’de patlatan pkk, delilleri Çerkezköy’de imha etti

Beyoğlu'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler yönelik düzenlenen bombalı saldırının zanlıları tek tek yakalanıyor.

Çerkezköy 16.03.2012 12:03:00 0
Bombaları Sütlüce’de patlatan pkk, delilleri Çerkezköy’de imha etti
Beyoğlu'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler yönelik düzenlenen bombalı saldırının zanlıları tek tek yakalanıyor.
ZANLILAR TEK TEK YAKALANIYOR
Önceki gün İstanbul’da gözaltına alınan 9 zanlının ifadeleri, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin rotasını Çerkezköy’e çevirdi. Dün gece Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kanarya Sokak’ta saat 21:00’de başlayan delil arama çalışmaları gece yarısı saat 03.00’a kadar devam etti.
TELEFONLA TALİMAT VERMİŞ
Edinilen bilgiye göre; Sütlüce bombacılarından Evren Ü., patlayıcıları siyah bir poşet içerisinde Çerkezköy’e getirdi. Eşyaları Çerkezköy’de Y.İ. isimli inşaat firmasına ait 5 katlı bir inşaatta işçi olarak çalışan kardeşleri Özal ve Çetin’e teslim eden bombacı, bir hafta bu inşaatta saklandıktan sonra İstanbul’a döndü. İstanbul’da bağlantılı olduğu örgüt üyelerinin gözaltına alındığı bilgisini edinen “Sütlüce Bombacısı” telefonla aradığı kardeşi Özal’a “Kürtçe” “o eşyaları yakarak yok et” talimatını verdi.
6 SAAT DELİL ARADILAR
Telefonda aldığı talimatla, poşeti inşaatta yaktığını itiraf eden Van Erciş nüfusuna kayıtlı kardeşler Özal Ü.(32)  ve Çetin Ü.(26) delilleri inşaatın dışına döktükleri çakıl ve kumların altına gömdü. İstanbul terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri Tekirdağ TEM şube müdürlüğüne bağlı ekipler ve Çerkezköy emniyetinden oluşturulan 40 kişilik özel ekip 6 saat boyunca inşaatta ve çevresinde delil aradı. Sütlüce saldırısı soruşturmasını yürüten savcının talimatı ile gece saat 03:00’de aramalara ara veren ekipler binayı güvenlik çemberine alarak zanlıları Çerkezköy Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünden geçirdi.
7 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
Beyoğlu'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı midibüsün geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 15'i polis 16 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan 9 şüpheli Beşiktaş Adliyesi’ne sevk edildi. 9 şüpheli savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle hakim karşısına çıkmış, şüphelilerden Mehmet K., Tahir A., Murat Ö., Enver Ü., İmran Ç., İlyas G. ve Güler U. Cezaevine gönderilirken, 2 şüpheli de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında Çerkezköy’de gözaltına alınan Çetin Ü. ve Özal Ü. de Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Gayrettepe Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.
EKİPLER VE K9’LAR DELİL ARAYACAK
Gece 6 saat süren arama çalışmalarının ardından güvenlik çemberine alınan Çerkezköy'deki inşaat ta bu günde bomba uzmanları ve K9 köpekleri delil arayacak.
Haber / ŞABAN KARDEŞ

  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10