Akut Tekirdağ Şubesi Faaliyette

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Tekirdağ Şubesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Çerkezköy 19.03.2012 08:22:00 0
Akut Tekirdağ Şubesi Faaliyette

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Tekirdağ Şubesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

 

TÜRKİYE BİRÇOK AFETE SAHİP

 

Tekirdağ Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki, Türkiye'nin depremler, seller, kuraklık gibi birçok doğal afete sahip bir ülke olduğunu AKUT'u kurduklarında öğrendiğini söyledi. AKUT’un 16 yıldır faaliyette olduğunu anımsatan Mahruki, "AKUT, bugüne dek, Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan dernekler statüsüne getirilen tek arama kurtarma derneğidir" dedi.

 

EN GÜVENİLİR KURUM SEÇİLDİ

 

AKUT'un kuruluş öyküsünden de bahseden Mahruki, AKUT'un ilk olarak dağ arama kurtarma ekibi olarak kurulduğunu ve 1999 yılındaki Marmara depremiyle birlikte adının duyulduğunu ifade ederek “1999 Marmara depreminde 220 can kurtardık. Devletin kurumları bizden çok sonra bölgeye ulaştı. O dönemlerde toplum, yardım malzemelerini AKUT eliyle depremzedelere ulaştırmak istedi. Türkiye genelinde 1999-2000 yıllarında yapılan kamuoyu araştırmalarında AKUT, Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte en güvenilir kurum seçildi. AKUT, Türkiye'de her zaman öncü ve lider oldu. 1500 kişilik gönüllü ekibimizle bugüne kadar 1500'e yakın can kurtardık. AKUT, BM'ye akredite olmuş bir kuruluş. Türkiye'de BM tarafından akredite edilen tek arama kurtarma derneğiyiz” dedi.

 

YARDIM PROJELERİ

 

AKUT'un 15. yılında AKUT Vakfı'nı oluşturduklarını ifade eden Mahruki, AKUT'un Türkiye genelinde oluşturulan yardım projelerinden de bahsetti. Programa, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Rüya Yılmaz, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdürü Niyazi Komşu ile öğrenciler katıldı.

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10