Sokakta yaşayan romanlar meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ’da sokaklarda yaşayan Romanları meclis gündemine taşıdı.

Çerkezköy 19.03.2012 19:16:00 0
Sokakta yaşayan romanlar meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ’da sokaklarda yaşayan Romanları meclis gündemine taşıdı.

 

“TÜRKİYE İÇİN UTANÇTIR”

 

Önce Van depreminde çadırda kalmak zorunda kalan vatandaşların çıkan yangında hayatlarını kaybetmesi, sonra İstanbul’da inşaat şantiyesinde işçilerin yatakhane olarak kullandıkları çadırlarda çıkan yangında hayatlarını kaybetmelerinin ardından gözler şimdi de yıllardır sokakta çadırlarda yaşayan roman vatandaşlara çevrildiğini belirten CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “Her gün çıkan yangın haberleri ile tedirgin olan ve diken üstünde yaşayan roman aileler boş arazilere kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veriyorlar.  Türkiye’nin Avrupa’ya açılan yüzü olan Trakya’da çadırda yaşayan aile sayısının sadece Tekirdağ’da  yüzlerce  olması Türkiye  için bir utançtır” dedi. .

 

“AK PARTİ SÖZLERİNİ TUTMADI”

 

Ne elektriği ne de suyu olmayan bu çadırlarda kalan romanların, AKP’nin seçim öncesi “roman açılımı” adı altında büyük sözler verdiğini ancak hiçbirinin tutulmadığını belirttiğini söyleyen Köprülü, “Konuyla ilgili şikayetlerini bizlere ulaştıran roman aileler, “işsiz olabiliriz, cahil olabiliriz, ama bu durumumuzun Başbakan tarafından kullanılması ve seçim öncesi bize verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle umutlarımızla oynanmıştır”  demektedirler. Zor şartlar altında yaşayan ve kendilerine konut yapılacağı sözlerinin hiçbirinin gerçekleşmediğini ifade eden vatandaşlar, o günden bugüne hiçbir yetkilinin kendilerine geçim derdiniz var mı, eviniz var mı diye tek bir soru bile sorulmadığını söylüyorlar” dedi.

 

ROMANLAR İÇİN VERİLEN SÖZLERİN NE KADARI TUTULDU?

 

Başbakan Erdoğan’ın “ben artık çadırda yaşayan roman vatandaş görmek istemiyorum” sözleri de hayal olarak kaldığını ifade eden Köprülü, konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Roman Açılımı adı altında yaptığınız açılım sonrası roman vatandaşlar için verdiğiniz sözler nelerdi? Bunların ne kadarı yerine getirildi? Tekirdağ’da çadırda yaşayan roman vatandaş sayısı kaçtır? Yangın, sel gibi doğal afetlerle karşılaşma riski yüksek olan bu vatandaşlarımızın konutlara geçmesi için bir projeniz var mıdır?” sorularını yöneltti. 

 

Haber / Sevim BOZKURT
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10