Şehit ailelerine övünç madalyası

Edirne'de düzenlenen '18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97'nci yıldönümü' anma programında Devlet Övünç Madalyası verilen Şehit Piyade Onbaşı Mustafa Kayın'ın babası Süleym

Bölgede Gündem 19.03.2012 19:31:00 0
Şehit ailelerine övünç madalyası
Edirne'de düzenlenen '18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97'nci yıldönümü' anma programında Devlet Övünç Madalyası verilen Şehit Piyade Onbaşı Mustafa Kayın'ın babası Süleyman Kayın ve Şehit Piyade Onbaşı Oğuz Yelken'in babası İlyas Yelken gözyaşlarını tutamadı.
ŞEHİT BABASI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Anma programı, Sarayiçi Balkan Şehitliği'ndeki törenle başladı. Törene Vali Vekili Nedim Özırmak, Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Nermin Vardar ve kurum amirleri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan törende saygı atışı ardından İstiklal Marşı okundu. Şehitler için dua okunması ardından Balkan Şehitliği gezildi. Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım'ın babası Necdet Yıldırım ve annesi Fatma Yıldırım da şehitler için dua okuyup karanfil bıraktı.
ÖVÜNÇ MADALYASI VERİLDİ

Anma programı, Balkan Şehitliği'ndeki törenin ardından Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda devam etti. Törende, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 19 Haziran 2010 tarihinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Keşanlı Piyade Onbaşı Mustafa Kayın ile Uzunköprülü Piyade Onbaşı Oğuz Yelken'ın ailelerine Devlet Övünç Madalyası verildi. Şehit Piyade Onbaşı Mustafa Kayın'ın övünç madalyasını babası Süleyman Kayın alırken, Şehit Piyade Onbaşı Oğuz Yelken'in madalyası da babası İlyas Yelken'e verildi. Sahneye çıkan Kayın ve Yelken gözyaşlarına hakim olamadı. Şehitlerin özgeçmişi okunurken salondakiler de gözyaşlarına boğuldu. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10