Daha güvenli bir Çerkezköy için polis-vatandaş el ele

İlçe Güvenlik Danışma Kurulu toplantısı İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar başkanlığında toplandı. Toplantıda konuşan Kadir Yırtar, bulunduklarında ailelerine ulaşılabilmesi için zih

Çerkezköy 20.03.2012 20:16:00 0
Daha güvenli bir Çerkezköy için polis-vatandaş el ele

Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Yönetmeliği’nin 60.maddesine istinaden ilçenin genel güvenliğine ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek ve hizmetleri geliştirmek amacıyla Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan başkanlığında oluşturulan İlçe Güvenlik Danışma Kurulu dün toplandı.

 

GÜVENLİK DANIŞMA KURULU TOPLANDI

 

Şehit cenazesi dolayısıyla Kaymakam Ayhan Bayhan’ın katılamadığı toplantıya Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar başkanlık etti. Dün saat 14.00’da Çerkezköy Polisevi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Yırtar, emniyet müdürlüğünün faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.

 

ZİHİNSEL ENGELLİLER İÇİN PARMAK İZİ ÇALIŞMASI

 

Kayıp zihinsel engelliler bulunduklarında kendilerini ifade edemediklerinden kimliklerinin de kısa sürede tespit edilemediğini ve buna bağlı olarak yakınlarıyla irtibat kurma konusunda güçlükler yaşandığını belirten Yırtar, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği olarak zihinsel engelli çocukların, vatandaşların kaybolup bulunduklarında ailelerine biran önce ulaşılması için gönüllülük esasına göre parmak izi çalışması başlatıldığını ifade ederek bu konuda vatandaşların bilgilendirilmesi için muhtarlardan ve diğer katılımcılardan dersek istedi.

 

HIRSIZLIKLARA KARŞI UYARDI

 

Okullarda öğrencilerin güvenli bir şekilde eğitimlerini sürdürebilmelerini sağlamak için okul giriş ve çıkışlarını ekipler vasıtasıyla takip ettiklerini ifade eden Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, “Ayrıca her okulda, okul yönetimlerinden güvenlikle ilgili problemlerini en kısa zamanda çözmek amaçlı teşkilatımız mensuplarından irtibat görevlileri görevlendirildi” dedi. Hırsızlıklara karşı vatandaşların uyarılması konusunda da katılımcılardan destek isteyen Yırtar, ikametten hırsızlık olaylarına karşı giriş ve birinci katta ikamet eden vatandaşların ilkbahar ve yaz aylarında pencerelerini açık bırakmamaları ve ayrıca ikametlerinden kısa süreli ayrılışlarda bile çelik kapılarını kilitlemeleri gerektiğini ifade etti.

 

POLİS, VATANDAŞTAN PARA İSTEMEZ

 

İşyerinden hırsızlık olaylarına karşı işyerine kamera ve güvenlik alarmı kurulmasının faydalı olduğunu belirten İlçe Emniyet Müdürü Yırtar, “Bu kameralar sayesinde özellikle işyerlerine kalabalık bir şekilde gelen müşterileri takip etmelilerdir” dedi. Vatandaşları telefonla arayarak kendilerini ‘polisim, savcıyım’ diye tanıtarak banka hesaplarına para yatırılmasını veya cep telefonlarına kontör gönderilmesini isteyenlere itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Yırtar “Polis vatandaştan para istemez. Bir konu ile ilgili evrakı varsa veya bilgisine başvurulacaksa polis merkez amirliğine davet eder” diye konuştu. 

 

ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZİN TEMİNATI

 

Evde ve işyerinde hırsızlık olayı meydana geldiğinde vatandaşlardan eşyalara dokunmadan ve vakit kaybetmeden 155’i aramalarını isteyen Yırtar, “Ayrıca kapınıza gelerek sizleri dolandıran veya dolandırmaya çalışan şahısların eşgallerine dikkat edin ve zaman geçirmeden 155’i arayın” dedi. 18 yaşından küçüklere sigara alkol gibi ürünlerin satışının görülmesi durumunda polise haber verilmesini isteyen Yırtar “18 yaşından küçüklere içki ve sigara satışı yapıldığının görülmesi durumunda bizlere haber verilmesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bu illetten korunması adına çok önemli” dedi.

 

POLİS-VATANDAŞ EL ELE

 

Okul üniforması ile internet kafelere girişin de yasak olduğunu belirten Yırtar, bu gibi durumlarla karşılaşıldığında da polise haber verilmesini istedi. Kadir Yırtar “Teşkilat olarak 24 saat hizmetinizdeyiz. Polis vatandaş el ele, daha güvenli bir Çerkezköy için çalışacağız” dedi.

 

ÇOCUKLAR ARASINDA SİGARA KULLANIMI ARTIYOR

 

Toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal da internet ortamından veya kapıya gelerek eğitim kitabı ve cd’si satanlara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek “Hiçbir eğitimcinin bir eve gidip de kitap satarak senet imzalama yetkisi yoktur. Biz veliye bir şey söylemek istiyorsak okula çağırır söyleriz. Hiçbir görevlimiz kitap ve cd satmaz” diye konuştu. Sigara kullanımının çocuklar arasında hızla yaygınlaştığına da dikkat çeken Zenginal, “Bu durumdan endişeliyiz. Ama bizim yapabilecek çok fazla bir şeyimiz yok. Herkesin kendi çocuğuna sahip çıkması gerekiyor” dedi. Çerkezköy’deki nüfus ve öğrenci artışına paralel olarak her yıl 60 derslik ihtiyacının doğduğunu belirten Zenginal “Çerkezköy’de 263 derslik vardı. 2003 yılından beri 280 derslik daha yapıldı. Tepe Emlak Konutları’ndaki okul da devam ediyor” diye konuştu.

 

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE SİGARA SATIŞINA HAPİS CEZASI

 

Çerkezköy Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak da 18 yaşından küçüklere sigara satışı yapılmasının suç olduğunu vurgulayarak “18 yaşından küçüklere sigara satışı yapmanın para ve hapis cezası var” dedi. Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar’ın gece rahatsız eden korna seslerini dile getirmesi üzerine konuşan Emniyet Müdürü Yırtar korna ile çevreyi rahatsız etmenin yasak olduğunu ve bunlara gerekli cezaların uygulandığını belirterek “Düğün ve diğer konvoylar konusunda biraz daha müsamaha gösteriyoruz. Araçların egzoz ve ses düzenleri ile ilgili de uygulamalarımız devam ediyor” dedi. Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Necmi Arpacı da, korna ile çevreyi rahatsız eden araçların genellikle Çorlu ve İstanbul’dan günübirlik Çerkezköy’e gelen araçlar olduğunu belirterek “Çerkezköy’deki sürücüler bu konuda daha bilinçli. Korna ile çevreyi rahatsız edenler hakkında gerekli işlemleri yapıyoruz” dedi. Arpacı, ara sokaklara park eden tır sürücülerine de cezai işlem uyguladıklarını belirtti.

 

KADİR YIRTAR BAŞKANLIK ETTİ

 

İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar’ın başkanlık ettiği toplantıya Emniyet Müdürü Yardımcısı ve Asayiş Büro Amiri Sedat Kayrak, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Necmi Arpacı, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Şükrü Dumanlar, mahalle ve köy muhtarları ile Çerkezköy ve Kapaklı Belediyelerinin zabıta görevlileri katıldı.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER – Bahar İMAMOĞLU

 
 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10