“Ya kanunu tanımıyorlar ya da kılıf buluyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, kadın sığınma evleri konusunda açıklama yaptı.

Çerkezköy 22.03.2012 21:30:00 0
“Ya kanunu tanımıyorlar ya da kılıf buluyorlar”
Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, kadın sığınma evleri konusunda açıklama yaptı.
BELEDİYELER KORUMA EVİ AÇMAKLA YÜKÜMLÜ
Sosyal, psikolojik, ekonomik sorunları olup şiddete, tacize, tecavüze uğrayan ve korunmasız olan kadınların güvenli bir ortamda yaşamlarını idame ettirebilmelerine yönelik birçok kanunla düzenlemeler getirildiğini ifade eden Köprülü, belediyeler kanununun 14’üncü maddesine göre nüfusu 50 bini aşan belediyelerin kadınlar ve çocuklar için koruma evleri açmakla yükümlü olduğunu hatırlattı. 
ÜZÜCÜ VE DÜŞÜNDÜRÜCÜ
AKP’li Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi’nin Çerkezköy’e yaptığı ziyarette “Çerkezköy’de kadın sığınma evine gerek yok” şeklinde açıklama yaptığını ifade eden Emre Köprülü, günümüzde, kadına yönelik şiddetin hat safhaya vardığı ve ayrıca bu şiddetin toplumun büyük kesiminde infiale ve tepkiye neden olduğu bir dönemde yapılan bu açıklamanın çok üzücü ve düşündürücü olduğunu söyledi.
KABUL EDİLECEK BİR YAKLAŞIM DEĞİL
Nüfusu 50 bin geçen tüm il ve ilçe belediyelerin Kadın ve Çocuk Koruma Evleri açmalarının yasal zorunluluk olduğunu vurgulayan Köprülü, “Bu yasal zorunluluğu ortadan kaldırmak kimsenin yetkisinde ve gücünde değildir. Bu nedenle;  AKP’li bir kadın milletvekilinin ve AKP’li Çerkezköy Belediye Başkanı’nın ikisinin oturarak ‘Çerkezköy’de kadın sığınma evine gerek yok’ şeklinde karar almaları kabul edilebilecek bir yaklaşım değildir. Bir milletvekilinin ya da Belediye Başkanı’nın Belediyeler Kanununu bilmediklerini düşünmek mümkün olmadığı için bu olsa olsa ya kanunu tanımamak,  ya da bir belediyenin yapmak zorunda olduğu ancak yapmadığı-yapamadığı bir hizmete kılıf bulmaktır” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10