THK’dan ücretsiz paraşüt kursu

Türk Hava Kurumu (THK) Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, uçan bir Türk ulusu yaratmak, gençlere havacılık ilgi ve sevgisini aşılamak amacıyla Karain (Antalya), İnönü (Eskişehir), Erzincan H

Çerkezköy 22.03.2012 21:36:00 0
THK’dan ücretsiz paraşüt kursu

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, dün saat 11.30’da basın açıklaması yaparak THK tarafından açılacak olan kurslarla ilgili bilgi verdi. Gençlere yönelik olarak 28 Mayıs ile 20 Aralık tarihleri arasında Eskişehir, Antalya ve Erzincan’da ücretsiz kurslar düzenleneceğini belirten Zümbül “Kursiyerler hangi tarihte kurs görmek istiyorsa başvuru sırasında şubemizden tercih yapabilirler” dedi.

 

TÜRK SEMALARINDA UÇACAKLAR

 

Türk Hava Kurumu’nun son dönemlerde gerek eğitim konusunda gerek pilotluk konusunda çalışmalarını arttırdığını belirten THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, “Kursiyerlerimiz sadece yol masraflarını kendileri karşılayacak. Oradaki yeme içme ve konaklama masrafları THK tarafından karşılanacak” dedi. Bu yıl halkın kurslara talebinin fazla olması sebebiyle Türk Hava Kurumu’nun kontenjanlarını fazlasıyla arttırdığını belirten Zümbül, “Gençlerin havacılığa dahil edilmesini sağlayan bu kurslar aynı zamanda alınan eğitimlerin ardından onları iyi bir pilot, iyi bir planör, iyi bir paraşütçü ve iyi bir yelken kanatçı olarak Türk semalarında yerlerini almalarını sağlayacak” dedi.

 

SON BAŞVURU 30 NİSAN

 

Başvuruların 30 Nisan’a kadar THK Çerkezköy Şubesine yapılması gerektiğini belirten Şube Başkanı Mustafa Zümbül, “THK Şubesi sabah 09.00 ile akşam 17.00 arasında başvuruları kabul edecek. Kurslara katılacak öğrenciler için ayrıca bir tarih alternatifimiz var. Başvuru sırasında dönem dönem olan kurslarımızda kursiyerler hangi tarihler arasında kurs görmek istiyorsa başvuruyu o tarihe göre seçebilecekler” dedi. Şuana kadar üç kişinin kurs başvurusunda bulunduğunu belirten Zümbül, bu kişilerin kursa katılma hakkına şimdiden sahip olduğunu söyledi.

 

KURSLARA KATILMAK İÇİN 16 YAŞINI DOLDURMUŞ OLMAK GEREKİYOR

 

Eskişehir’de paraşüt başlangıç kurslarına 100, yamaç paraşüt başlangıç kursuna 125, yelken kanat paraşüt kursuna 125, planör başlangıç kursuna 420 ve model roket başlangıç kursuna ise 150 kişilik kontenjan açıldığını belirten Zümbül, Antalya’da ise paraşüt başlangıç kursu için 240, yamaç paraşüt kursu için 40 ve planör başlangıç kursu için 60 kişilik kontenjan açıldığını ifade etti. Zümbül, kurslara en az 16 yaşını doldurmuş olanların katılabileceğini söyledi.

 

Haber / Sedat KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10