Avrupa Serbest Bölge’de tekne üretimi başladı

Velimeşe’de bulunan Avrupa Serbest Bölge'de (ASB) DTB Denizcilik isimli tekne yapım fabrikası açıldı. Açılışta konuşan DTB Denizcilik Müdürü Serdar Er, ''Başarımızın temel faktörü, Holla

Çerkezköy 23.03.2012 20:30:00 0
Avrupa Serbest Bölge’de tekne üretimi başladı

Velimeşe’de bulunan Avrupa Serbest Bölge'de (ASB) DTB Denizcilik isimli tekne yapım fabrikasının açılışı dün gerçekleştirildi.

 

ASB’DE TEKNE ÜRETİLECEK

 

Açılışta konuşan DTB Denizcilik Müdürü Serdar Er, 2005 yılında küçük bir fikirle yola çıktıklarını ve şirketlerinin kısa zamanda, çalışanların özverili emekleriyle yurtdışında büyük ilgi uyandırdığını söyledi. Müşterilerinin ilgisi ve memnuniyetinin de kendileri için motivasyon kaynağı olduğunu  ifade eden Er, ''Başarımızın temel faktörü, Hollanda'nın tekne inşaatındaki bilgilerini, tasarımlarını ve temel tecrübelerini, Türk iş gücü ile harmanlayarak dünya standartlarında üretim yapmamızdır. Küçük atölyemizi büyüterek Avrupa Serbest Bölge’ye geldik ve burada üretim yapmaya başladık. Yatırım için ASB'yi seçmemizin birçok nedeni var. Konum itibariyle sınır kapılarına hava alanları ve limanlara olan yakınlığı, hazır alt yapı olanakları, minimum düzeyde demokrasi, işletici ve müdürlüğün çözüm odaklı çalışmaları, gereken teknik destek ve yardımın hızlı bir şekilde sunulabilmesi ilk akla gelenler'' dedi.

 

“VİRA BİSMİLLAH”

 

Törende konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de “Vira Bismillah” diyerek, fabrikanın bölgeye hayırlı olmasını temenni etti. Tekirdağ’ın ekonomi ve sanayi kuruluşları bakımından iyi durumda olduğunu ifade eden Yemişçi, “Ülkenin, AK Parti iktidarı öncesinde IMF'ye büyük borcu vardı. Dünyada birçok ülke yaşam savaşı veriyor. Türkiye ekonomisi gayet iyi durumda. AK Parti Tekirdağ Milletvekili olarak serbest bölgenin hedeflerine ulaşması için elimden geleni yapacağım. Bu bölgede, en büyük şikayetlerin başında yol konusu geliyor. Burada, çok büyük firmalar yer alıyor. Bu yolun kötü olması da ciddi bir sorun. Bu sorunu Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da talimatıyla biran önce yapmak için çalışmalarımıza başladık” dedi.  

 

2023’TE 1 NUMARALI SERBEST BÖLGE OLACAĞIZ

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında 1 numaralı serbest bölge olacaklarını ifade eden Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin de “Şuanda, Orta Doğu ve Avrupa'da en büyük serbest bölgeyiz. Ekibimiz, müşteri odaklı ve ayrım yapmayan bir yapıya sahip. Serbest bölge kurucu işleticisi ve bu bölge içindeki devlet temsilcileriyle büyük bir uyum içinde çalışıyoruz'' diye konuştu.

 

AÇILIŞ YAPILDI

 

Konuşmaların ardından tekne fabrikasının açılış kurdelesi kesildikten sonra teknelerin arasında içki şişesi kırıldı. Açılışa AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi’nin yanı sıra Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, ASB Genel Müdürü Zafer Atbakan, DTB Denizcilik Müdürü Serdar Er ve çalışanlar katıldı. 

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10