Şarkılar birlikte söylenince güzelleşti

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu, Halk Eğitim Merkezi'nde “Şarkılar Birlikte Söylenince Güzel” konseriyle Çerkezköylülerin huzuruna çıktı. Konserde Türk Sanat Müziği'ne ait birb

Çerkezköy 25.03.2012 18:01:00 0
Şarkılar birlikte söylenince güzelleşti
Çerkezköy Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, düzenlenen konser ile müzikseverlerin karşısına çıktı.
HALK EĞİTİMDE DÜZENLENDİ
Önceki akşam saat 20.00’da Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen konseri izleyenler arasında Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Alaettin Demirbağ, İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün, Çerkezköy Organize Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, PTT Müdürü Ali Arslan, Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak, Halk Eğitim Müdürü Şenol Ekinci, AK Parti Eski İlçe Başkanı Sait Yazı, okul müdürleri, Çerkezköy Belediyesi personelleri ile çok sayıda vatandaş yer aldı.
KÜRDÜLİHİCAZKAR İLE BAŞLADI
Sunuculuğunu Engin Özden’in yaptığı programda, F.Fahrihan Ünsal yönetimindeki koro konserine Tan Cemil Bey’in Kürdülihicazkar peşrevi ile başladı. Hacı Arif Bey’in “İftirakındır sebep bu” şarkısı ile devam eden konserde solist Cengiz Özkaran da “Ömrümce o saf aşkını” şarkısını seslendirdi. Solist Vahdettin Tan’ın “Yıldızlı semalardaki haşmet” şarkısını seslendirmesinin ardından konser koronun hep bir ağızdan “Her gece semada” ve “Söyle bana yağmur gözlüm” şarkılarını hep bir ağızdan seslendirdi. Solist Seyhan Gabralı’nın “Manolyam” ve solist Aynur Düzgünel’in “Ne o bensiz edebilir” şarkılarını seslendirmesinin ardından koronun “Endülüste raks” şarkısı ile ilk bölüm sona erdi.
“KARŞIYAKA’DA İZMİR’İN GÜLÜ”
Konserin ikinci bölümü “Bir kendi gibi” isimli Kürdülihicazkar şarkının seslendirilmesi ile başladı. Solist Cansu Fidan’ın “Meftunun oldum” şarkısını seslendirmesi ile devam eden konserde solist Fikret Puza da “Nereden sevdim o zalim kadını” şarkısı ile davetlileri hüzne boğdu.  Konserde solist Nevzat Ş. Duran’ın “Ne demiştin niçin caydın” ve solist Serhan Muştu’nun “Seni ben ellerin olsun” şarkısını seslendirmesinin ardından konser koronun “Gözlerin mavi mine”, “Gidelim Göksu’ya”, “Karşıyaka’da İzmir’in gülü” ve “Sefalar getirdiniz” şarkılarını seslendirmesi ile sona erdi.
SESLER VE SAZLAR
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi F.Fahrihan Ünsal yönetiminde sahneye çıkan koroda Aynur Düzgünel, Betül Günay, Cansu Fidan, Fatma Aybars, Hülya Ağbayır, İnci Yılmaz, Nevin Şentürk, Neşe Akay, Nilgün Sütçüler, Nurcihan Başkent, Nurhan Altıntaş, Serhan Muştu, Seyhan Gabralı, Şehnaz Tuğran, Yasemin Şahin, Zümrüt Arıcan, Melis Ergün, Baran Ekinci, Bahtiyar Karakaş, Cengiz Özkaran, Cumhur İşlek, Engin Özden, Fikret Puza, Hayrettin Danyeli, İlkay Erden, Kemal Şahin, Muzaffer Kartal, Nevzat Ş. Duran, Nihat Ersoy, Oktay Aybars, Onur Öğüt, Selami Tetik, Tufan Oğuz, Ufuk Koroğlu, Ülkü Pehlicvan ve Vahdettin Tan yer alırken, sazlarda ise kemanda Ayhan Çakır ve Namık Aydın, udta Musa Kaya ve Fatih Sütçüler, kanunda Turgut Özüfler ve Levent Gülez, darbukada Halil Kelebek ve bendirde Onur Çalışkan yer aldı.

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10